Ponedjeljak, 06 Srpanj 2020
Počele prijave za Divlju ligu - Glavni turnir bi trebao početi u ponedjeljak, 3. kolovoza

Počele prijave za Divlju ligu - Glavni turnir bi trebao početi u ponedjeljak, 3. kolovoza

Prijave za nastup u 37. Prvenstvu dubrovačkih kupališta u vaterpolu, Divljoj ligi 2020., primaju se do ponedjeljka, 13. srpnja do 20 sati u Caffe baru Giro (u sklopu Trgovačkog centra Tommy).  Kvalifikacije neće početi prije subote, 18. srpnja.

Glavni turnir bi trebao početi u ponedjeljak, 3. kolovoza, dok bi se finale u Portu trebalo igrati ne prije utorka, 18. kolovoza. Turnir Ždrijeb bi se trebao održati u srijedu, 15. srpnja (naknadno će biti određeno mjesto i vrijeme). U glavnom turniru igrat će 16 momčadi raspoređene u četiri skupine od kojih će svaka skupima brojati po četiri momčadi.

Nakon igre svatko sa svakim u skupini (tri kola), u drugi dio natjecanja, u kojem se igra po klasičnom kup sustavu, igrat će po dvije prvoplasirane momčadi svake skupine. Dakle, drugi dio glavnog turnira sastoji se od četvrtfinala, polufinala i finala, tj. utakmica za treće i prvo mjesto. U glavni turnir, u kojem je mjesta za 16 najboljih, izravni plasman ima sedam najboljih momčadi prošlogodišnje Divlje lige, dok će ostalih devet mjesta popuniti najuspješnije momčadi kvalifikacija. Ako koja od osam najuspješnijih momčadi prošlogodišnje Divlje lige ne dostavi svoju prijavu, to mjesto također će se popunjavati kroz kvalifikacije. Kvalifikacije se igraju po starom. Kup s repasažom. Dakle, imaju pravo na jedan poraz. Ne i na drugi.