Četvrtak, 25 Travanj 2024
Dobri rezultati župskog Streljačkog društva na Prvenstvu Hrvatske za kadete i kadetkinje u Dubravi

Dobri rezultati župskog Streljačkog društva na Prvenstvu Hrvatske za kadete i kadetkinje u Dubravi

Proteklog vikenda održano je Prvenstvo Hrvatske serijska zračna puška 10 metara za kadete i kadetkinje u Dubravi. Na prvenstvu je nastupilo 84 kadetkinje i 80 kadeta.

Streljačko društvo Župa Dubrovačka je na prvenstvu imala pet strijelaca, od kojih je četvero prvi put nastupalo. Tri kadeta u pojedinačnoj kategoriji koji su ujedno bili i u ekipnim kvalifikacijama te dvije kadetkinje u pojedinačnoj kategoriji.
Nastupi u kvalifikacijama počeli su u 10:00, tada je na streljačko mjesto stao naš Tin Benčić kojemu je ovo bio prvi nastup na PH. Tin je uz dozu treme ostvario rezultat od 172 kruga i tako zauzeo 49. mjesto.

Naš najmlađi član koji je nastupio na PH je bio Ivano Knego.  Ivano je nastupio u drugoj grupi strijelaca. Ostvario je rezultat od 157 krugova, koji nije njegov nivo. Trema nastupa na PH po prvi put je ostavila svoj trag na Ivanu. U kategoriji kadeta Ivano je osvojio 74. mjesto, a u kategoriji mlađih kadeta osvaja 34. mjesto.

Mateo Zdraulić u svojoj posljednjoj godini prava nastupa u kategoriji kadeta ispunjava želje trenera. Njegov nastup na PH je bio i više nego zadovoljavajuć. U prvoj seriji pogodio je 96 krugova i bio je na 1. mjestu. U drugoj seriji pogodio je 85 krugova. Ostvario je ukupni rezultat od 181. Mateo zauzima 30. mjesto. U finale se ulazilo sa 186 krugova. Ostaje žal, ali i motivacija za daljnji rad. Uvjerio se u riječi i vjeru trenera da je sposoban za više i bolje.

U ekipnom poretku u kojem je sudjelovalo 18. ekipa naši kadeti Benčić, Knego i Zdraulić zauzeli su 14. mjesto.

Za streljačko društvo Župa Dubrovačka na prvenstvu nastupile su i naše dvije kadetkinje. Andrea Kalacanović koja je postigla rezultat od 175 krugova i s tim rezultatom postiže 57. mjesto. Posljednja, ne i manje važna, nastupila je Leonora Meštrović, koja je naš član od ožujka ove godine. Na svom prvom nastupu Leonora je postigla rezultat od 172 kruga.

Uprava i trener Društva su jako zadovoljni postignutim rezultatima te se nadaju još većem i boljem napretku svojih strijelaca na budućim natjecanjima.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr