Četvrtak, 25 Travanj 2024
Vlaho Bogoje pobjednik drugog izdanja Župa Opena odigranog na terenima hotela Sheraton (FOTOGALERIJA)

Vlaho Bogoje pobjednik drugog izdanja Župa Opena odigranog na terenima hotela Sheraton (FOTOGALERIJA)

Pobjedom Vlaha Bogoja s Popolice sinoć je na terenima hotela Sheraton u Srebrenom završeno drugo izdanje Župa Opena.

U finalnom meču Vlaho Bogoje je teže od očekivanog Vlaho Bogoje slavio protiv Pava Skurića iz Čilipa.  Vlaho je bio favorit od početka turnira i to pokazuje u prvom setu kojeg uzima uvjerljivo 6:2. Međutim u drugom setu se opušta pa Skurić s  6:4 dolazi do izjednačenja.  U odlučujućem Super tie breaku, Vlaho je odigrao bolje i zasluženo osvaja svoj prvi Župa Open. Treće mjesto je osvojio Ado Čustović.


- Ove godine turnir je imao rekordnih 26 igrača koji su se natjecali u skupinama, a u nokaut fazi razigravali za pobjednika. Župu Open svakako obilježava širina igrača, koji svoje rekreativno igranje dižu na sljedeći nivo i stječu iskustvo igranja na natjecateljskoj razini.  Sami turnir ne bi bio moguć bez potpore TK Župa dubrovačka i gospara Pera Barovića, hotela Sheraton Dubrovnik Riviera i njegovog direktora Ivana Gregorovića te zajednice sportova Općine Župa dubrovačka.

Posebna zahvala ide i Dariju Bijeliću koji je digao Župa Open na novi nivo snimajući polufinale i finale.  Mečevi su išli uživo na Facebook stranicama Udruge mladih Ponat i ostaju svima kao jedna lijepa uspomena.  Hvala i svim navijačima, posebno onima koji su često dolazili i podržavali turnir. Zbog njih je veće zadovoljstvo organiziranja samog turnira.  Župa Open postaje tradicija i krajnji je cilj da tako i ostane. Cilj je potaknuti tenisače rekreativce, a i one iskusnije da svojim igrama promoviraju tenis, a i da zainteresiraju sve ostale, počevši od mladih.  Tko zna, možda je među njima neki novi Vlaho Bogoje. Vidimo se dogodine u još većem broju - poručio je Toni Benić iz Udruge mladih Ponat

za treće mjesto

Ado Čustović - Domeniko Hajdić 4:2 predaja

Finale

Vlaho Bogoje - Pavo Skurić  6:2 4:6 10:6