Petak, 21 Siječanj 2022
Sutra polufinale; Može li Brgat dobiti Gornju Čibaču, hoće li se Brašina zaplesti u mreži Žutih pauka?

Sutra polufinale; Može li Brgat dobiti Gornju Čibaču, hoće li se Brašina zaplesti u mreži Žutih pauka?

Sutra nas očekuje polufinalna večer Turnira Župskih mjesta. Za dvije ekipe će to biti oproštaj od borbe za trofej pobjednika kojeg brani Brašina.

U prvom polufinalu sastaju se Brašina i Čelopeci. Branitelj naslova ne igra dobro, ali pobjeđuje. Tako je bilo i prošle godine, provlačili su se i na kraju stigli do popularnog "klempa". I sada će ih mnogi otpisati, no vjerujte, imat će Brašina još što reći na ovogodišnjem turniru. Puno toga ovisi hoće li njihov najbolji igrač i strijelac Leo Pušić biti spreman. Najave su da hoće, što ohrabruje momke s Brašine, a stvara dodatne probleme ekipi Čelopeka. Žuti pauci  zahvaljujući igrama koje su dosad pokazali ulaze u susret kao blagi favorit. Njihov glavni adut je kapetan Pero Grbić, koji će pokušati zaustaviti Pušića i nadati se da će Luka Curić nastaviti golgetersku seriju. Čelopeci su se ove godine vratili tamo gdje i pripadaju, u vrh Turnira Župskih mjesta.

U 20:45, u vrijeme europskih derbija započinje i onaj župski; Brgat - Gornja Čibača. Nekad se u ovoj utakmici pobjednik znao prije početka, ali sada je to potpuna druga priča. Voditelj ekipe Gornja Čibača Miroslav Marić zna da ga očekuje zahtjevna utakmica i težak protivnik. Pun je respekta prema ekipi Brgata.

- Snage će odmjeriti dvije jako kvalitetne ekipe. Brgat je neugodan protivnik, sa svojom mladom i rastrčanom ekipom može svakoga pobijediti, kaže strateg iz Čibače, ali dodaje kako njegova ekipa uvijek ide na pobjedu bez obzira na ekipu koja igra protiv njih. Na sebe preuzimaju ulogu favorita i to im uopće nije teret.
- Očekujem najprije dobar nogomet, korektnu utakmicu i naravno pune tribine. Što se rezultata tiče mi u ovu kao i u svaku utakmicu ulazimo kao favoriti, te očekujem pobjedu u pravoj sportskoj atmosferi - optimistično je najavio polufinalni susret Miroslav Marić.

Brgat u svojoj vitrini ima treće i drugo mjesto. Je li vrijeme za najveću stepenicu? Ova momčad ima vrijednosti za to, ali to moraju dokazati u sljedeća dva dana. Drago Palameta još nije primio pogodak na turniru, Gornja Čibača je na 12:0 gol razlici. Može li Brgat to pokvariti? Ako Brgaćani pobjede slijedi nam prvo povijesno finale bez ekipa iz Čibače. U sedam godina turnira, momčadi iz Čibače uzimale su trofej šest puta, lani je taj niz prekinula Brašina svladavši Gornju Čibaču u finalu.

U polufinalnoj večeri imat ćemo još dva susreta. Večer će otvoriti veterani Župe i Konavljanina. Između dva polufinala imat ćemo priliku vidjeti buduće zvijezde Turnira župskih mjesta, generaciju 2012. godišta iz podmlatka NK Župa dubrovačka.