Petak, 21 Siječanj 2022
U nedjelju osmina finala Turnira Župskih mjesta; Najzanimljiviji susret Fix Čibača i Popolica

U nedjelju osmina finala Turnira Župskih mjesta; Najzanimljiviji susret Fix Čibača i Popolica

Sljedeća nedjelja nam donosi osminu finala Turnira Župskih mjesta, četiri utakmice u kojima ćemo doznati imena četiri preostala četvrtfinalista.

Jedna od najneizvjesnijih utakmica bit će ona između Fix Čibače i Popolice. Da nije izostanaka kod Fixa bili bi veliki favorit, ali u ovom sastavu sigurno je da Popolica može tražiti svoju šansu. Obje ekipe u nokaut fazu provukle su se u zadnjoj utakmici, u kojim im je igrala samo pobjeda. Dalje može sada samo jedan, po najavama sudionika ovog dvoboja Fix Čibača je blagi favorit. Ali možda baš to Popolici odgovara jer su je opisali protiv Mišića/Zone.

Marko Kriste, vratar i važna karika Fix Čibače uvjeren je da će njegova ekipa nakon teškog prolaska "skupine smrti" prijeći i novu prepreku u osmini finala. Iako oslabljeni ovaj turnir ne odustaju od odlaska do samog kraja.

- Ove godine nam fali par standardnih igrača s kojima smo osvajali turnir dvije godine za redom -  kaže Marko.
- Da stvar bude još gora zbog crvenog kartona u trećem kolu ostali su bez najboljeg igrača Kristijana Prkuta. Izostanke će pokušati nadoknaditi dodatnim zalaganjem igrača koji su im na raspolaganju. Ne tražimo unaprijed opravdanje, naprotiv to je samo još veća motivacija za nastavak natjecanja. Uz sav respekt prema ekipi Popolice, moje je mišljenje da će Fix Čibača pokazati više želje i borbenosti nego do sada i odnijeti pobjedu vrijednu četvrtfinala - uvjeren je Marko.

Strijelac i asistent u pobjedi Popolice protiv Mišića/Zone Toni Paskojević zadovoljan je jer je njegova ekipa ostvarila prvotni cilj, a to je prolazak skupine.

- Nakon što smo ostvarili prvotni cilj s prolaskom skupine mi smo spremni za žestoku borbu u svakom sljedećem kolu, kaže Toni koji smatra da je Fix Čibača ipak favorit u repesažu, ali se ne predaju. Idemo na iskusnu ekipu iz Čibače koja je posložena na svim pozicijama. Očekujem da će obrane biti jako čvrste te da neće biti puno golova. Mislim da u ovom dvoboju imaju ulogu blagih favorita ali nas to ne dira previše. U svakom slučaju smo spremni ostaviti srce na terenu i pomrsiti planove svima koji misle da će lako protiv nas - optimistično je najavio susret Toni Paskojević.

Osim ove utakmice, očekuje nas još tri zanimljiva dvoboja. U prvoj utakmici večeri sastaju se Pod Petrača i Krstac/Trgovište. Pod Petrača ulazi kao blagi favorit nakon dobre predstave protiv Srebrenog. Mini Čibača i Soline/Plat imali su priliku u zadnjim susretima skupine izbjeći repesaž, ali nisu uspjeli. Dalje može samo jedan, možemo očekivati zanimljivu utakmicu, neizvjesnu do samog kraja. Večer osmine finala zaključit će Postranje i Srebreno. Baski ulaze kao veliki favorit u ovaj dvoboj, ali sigurno je kako će Srebreno ostaviti srce na terenu i da će pokušati napraviti najveću senzaciju dosadašnjeg dijela turnira.

pripremio; Antonio Vojvodić