Petak, 28 Siječanj 2022
Turnir župskih mjesta 2020. - Najava drugog kola; U nedjelju prvi "Derbi della planina"

Turnir župskih mjesta 2020. - Najava drugog kola; U nedjelju prvi "Derbi della planina"

Iako drugo kolo osmog izdanja Turnira župskih mjesta donosi niz zanimljivih utakmica, ovu najavu ćemo posvetiti samo jednoj - prvoj povijesnoj utakmici između Brgata i Postranja popularno nazvanom derbiju "della planina".

Riječ je o susretu dvije najjače momčadi skupine "A" koji će vjerojatno odlučiti tko će direktno u četvrtfinale, a tko priliku tražiti kroz repesaž.  Utakmica je na rasporedu u 20:20 sati.

Utakmicu najavljuju Vicenco Kraljić (Brgat) i Periša Regijo (Postranje)

- Prva utakmica u povijesti turnira između Postranja i Brgata igra se 02.02.2020. Siguran sam da datum nešto znači, ali "derby della planina" kako su ga prozvali je po meni samo derbi na papiru :), ipak smo mi favoriti u tome i svaki drugačiji rezultat po nas bi bio razočaravajući. Prije i poslije utakmice sigurno se može očekivati dobra zafrkancija između ekipa, a tijekom utakmice mušku čvrstu igru bez prevelikog respekta s obje strane. Neka bolji, a to smo mi, pobijedi! - poručuje Vicenco Kraljić.

- Derbi se iščekuje s velikom dozom znatiželje da se napokon pokaže tko je bolji na planini (brdu). Brgat je mali favorit skupine jer njihovi rezultati pokazuju da su vrlo mlada i talentirana momčad koja može puno, a to su i dokazali. A mi, Baskija ko Baskija, igrat ćemo čvrsto, pametno i nadam se da ćemo ipak mi postati "vladari planine". Eto sretno Brgatu i mojim momcima - vidimo se u nedjelju na "Mljekarani" - rekao je Periša Regijo.

U ostalim susretima drugog kola igraju; 17:00 Brašina - Mišići/Zona, 17:50 Gornja Čibača - Pod Petrača, 18:40 Čelopeci - Soline/Plat, 19:30 Mini Čibača - Popolica, 21:10 Bjelice - Fix Čibača, 22:00 Mljekara - Krstac/Trgovište.