Petak, 28 Siječanj 2022
Turnira župskih mjesta 2020. - Komentar prvog kola; Mateo Delić

Turnira župskih mjesta 2020. - Komentar prvog kola; Mateo Delić

Osmo izdanje Turnira župskih mjesta  pratit ćemo i kroz Komentar kola, novu privremenu rubriku portala. U ulozi komentara će biti sudionici ovog turnira od prvih dana,  malonogometni entuzijasti najzaslužniji što je ovo popularno sportsko druženje Župljana preraslo u jedan od najvažnijih događaja u našoj Općini.

Komentator prvog kola je Mateo Delić jedan od osnivača i glavna karika turnira od prvih dana. Evo kako je Mateo komentirao utakmice prvog kola;

FIX - ČELOPECI  1:1 p(3:2);

Za razliku od prijašnjih godine ekipa Čelopeka ima i glavu i rep. Od golmana (Mišić) preko obrane ( Grbić) i napada ( Aerlić) ekipa Čelopeka izgleda sasvim pristojno i svima može poremetiti planove. Utakmica u kojoj je bilo šansi na oba dvije strane i najpravednije je da završilo neriješeno. Podjela bodova u utakmici gdje su golove postigle futsal ikone Pero Grbić i Mato Šimunović. Fix Čibača se bolje snašla u ruletu penala.

MIŠIĆI-ZONA - MINI ČIBAČA  1:3   

Ekipa Mišići u ovu utakmicu kreću oslabljeni bez prve violine Ivana Raiča i pomoraca Antona Puljića. Mlada ekipa Mini Čibače nije dozvolila nikakvo iznenađenje, te je kontrolirala utakmicu 25 minuta. U zadnjih pet minuta popušta koncentracija, ali Mišići to ne uspijevaju kaznit. Zaslužena pobjeda Mini Čibača koja ove godine djeluje zrelo i za sam vrh.

BRAŠINA - POPOLICA 2:0

Da se ova utakmica igrala u bazenu Popolica bi bila izraziti favorit. Ekipa sastavljena od par vaterpolista odlično je držala prošlogodišnjeg prvaka cijelo prvo poluvrijeme na nuli. Brašina iskusno čeka pogrešku i dočekala je kada za 1:0 pogađa Šilježar. Na 2:0 je povisio Pušić i euro golom uništio svaku nadu Popolice. Za nešto više Popolici nije bio dovoljan vrhunski trener (Vinko Knego), nego veći roster igrača (Ivan Matić).

BRGAT - KRSTAC-TRGOVIŠTE 4:1

Brgat djeluje ozbiljno. Ekipa Krstac/Trgovište s malim brojem igrača na klupi nije mogla parirati Žeravici i društvu s Brgata. Rutinska pobjeda bez kapi znoja. Ova ekipa Brgata je zrela za "klempa".

POSTRANJE - MLJEKARA  5:0

Najveća dobit ovog turnira je povratak domaćina s Mljekare, za mene oni su pobjednici. I nisu uopće loše stajali na terenu do velike pogreške i onda su kola krenula nizastranu. Postranje je preiskusna ekipa da to ne bi kaznila. Na kraju brojali su do 5. Postranje uvijek neugodno i očekujem korak više nego prošle godine.

BJELICE - SOLINE-PLAT 1:2

Ljepotica večeri. Bjelice su bile blagi favorit, ali to nisu opravdali na terenu. Srčana ekipa Soline Plat je odlično odigrala obranu i Bjelice nisu znale kako doći do Gumbasa. Bjelice pokušavaju igrati lijepo, ali ljepota ne prolazi na Mljekarani. Soline Plat su po meni 'dark horse' turnira.

GORNJA ČIBAČA - SREBRENO 3:0

Po mom mišljenju, glavni favorit turnira Gornja Čibača iako se na početku utakmice mučila (dok je Srebreno imalo snage), na kraju je uvjerljivo dobila. Uz "clean sheet" Palametu, obranom dirigira Krešić, a u napadu Žilić. Duga i kvalitetna klupa će biti presudna za sve ekipe, ali i lani su imali isto pa nisu otišli do kraja. Sve pohvale Dragu Čuvalu koji je nakon nekoliko godina obukao betonke i sasvim dobro čuvao Žilića.