Subota, 20 Travanj 2024
Završen 9. Turnir župskih mjesta; Prva je Fix, druga Mini, a pobijedila je Čibača (FOTOGALERIJA)

Završen 9. Turnir župskih mjesta; Prva je Fix, druga Mini, a pobijedila je Čibača (FOTOGALERIJA)

Ekipa Fix Čibače pobjednik je 9. Turnir župskih mjesta, u finalu su s 2:1 slavili protiv svojih sumještana iz ekipe Mini Čibače. Da pehar osmi put ide u najveće župsko naselje znali smo sinoć nakon polufinala, a večerašnja utakmica je odlučila ide u ruke kapetana ekipe koja je na ovogodišnjem turniru pokazala najviše. Nakon iznenađujućeg poraza od večerašnjeg protivnika u prvom kolu, Fix je napravio niz odličnih utakmica, uvjerljivo slavio protiv Brgata, Solina/Plata i Popolice, u četvrtfinalu izbacio Čelopeke, a u polufinalu Brašinu.

Večerašnja utakmica je više izgledala kao prijateljska, igralo se bez previše natjecateljskog naboja, pa deveto finale možda najbolje opisuje momenat nakon posljednjeg sučevog zvižduka kada su u zagrljaj jedni drugima poletili svi, zajedno slavili i pjevali i pobjednici i poraženi, a s njima i igrači Gornje Čibače sa tribina. Zato za kraj rečenica iz naslova; Prva je Fix, druga Mini, a pobijedila je Čibača.

Treće mjesto su uzele Bjelice pobjedom protiv Brašine (koja je večeras igrala bez Meštrovića i Jurjevića) 2:0. Najbolji strijelac turnira je Leo Pušić (Brašina), najbolji vratar je Mario Prce (Mini Čibača), a najbolji igrač Mato Šimunović (Fix Čibača).

Nagrade najboljim pojedincima i ekipama su uručili su ravnatelj škole Anton Jurkić, općinski pročelnik Jure Marić, predsjednik Zajednice sportova  Ivica Cumeljan i načelnik Silvio Nardelli.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr