Srijeda, 01 Prosinac 2021
Unatoč porazu, župske nogometašice odigrale dobru utakmicu, postignut i prvi službeni gol (FOTOGALERIJA)

Unatoč porazu, župske nogometašice odigrale dobru utakmicu, postignut i prvi službeni gol (FOTOGALERIJA)

U trećoj službenoj utakmici nogometašice Župe dubrovačke pružile su dobru igru i malo je nedostajalo da se upišu prvi bod(ovi).  Postignut je i prvi pogodak u službenim nastupima ove nove župske sportske ekipe, postigla ga je Nora Radoš u 57. minuti.

Po za nogomet vrućem vremenu prvo poluvrijeme na Taranteli smo gledali ravnopravnu igru bez golova. Po nekoliko prilika stvaraju obje ekipe, iskusnije gošće iz Karlovca malo opasnije, s više udaraca u okvir i jednom pogođenom stativom.

Početkom drugog dijela ŽNK 4 rijeke dolaze do vodstva pa se činilo se da će uspjeti iskontrolirati utakmicu do kraja. Ipak igračice trenera Meštrovića se ne predaju i golom Nora Radoš izjednačuju na 1:1. Napadi Župe se nastavljaju i u nastavku, domaće nogometašice su bolje na tereni i pokušavaju doći do vodstva, ali nedostaje konkretna završnica napada. U trenutku dominacije domaćih iz kontre gošće iz Karlovca pogađaju za 1:2.

Za novi povratak više nije bilo snage, a konačnih 1:3 ŽNK 4 rijeke postiže iz kaznenog udarca (igra rukom) u zadnjim minutama utakmice. Iako to konačni rezultat možda ne govori, župske nogometašice su u današnjoj utakmici bile više nego ravnopravan protivnik, te ako ovako nastave nećemo puno čekati na prve bodove i pobjede. Možda je prilika već u nedjelju, 3. listopada, kada Župa dubrovačka gostuje kod Lepoglave.

Župa dubrovačka je nastupila u sastavu: Lana Bazdan, Tea Šućur, Nora Radoš, Nina Radić, Petra Ančić, Matea Zelen (od 90. Antea Duplica), Nikolina Šilježar (od 82. Lorna Dabelić), Nera Dabelić, Anna Levanat, Marija Barišić i Nika Viđen. Trener; Miljenko Meštrović.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr, urednik
  • marketingA1