Četvrtak, 25 Travanj 2024
Ženski nogometni klub Župa dubrovačka ove će jeseni igrati  2. HNLŽ s ekipama od Splita do Varaždina

Ženski nogometni klub Župa dubrovačka ove će jeseni igrati 2. HNLŽ s ekipama od Splita do Varaždina

Godinu i pol dana nakon osnivanja Ženski nogometni klub Župa dubrovačka ove godine kreće s natjecanjem u prvenstvu Hrvatske za žene, 2. HNLŽ  skupina A u ligi pod okriljem HNS-a koja okuplja 10 ekipa iz svih regija Hrvatske osim Slavonije. Župske nogometašice pod vodstvom trenera Miljenka Meštrovića putovat će na gostovanja od najbližeg Splita sve do Varaždina.

- Nakon sto smo prošle godine u petom mjesecu po prvi puta u povijesti osnovali ženski klub pri NK Župa dubrovačka, znali smo da će doći  trenutak kad će te cure krenuti u jedno ozbiljno i za njih primjereno natjecanje u konkurenciji djevojaka. Kroz prošlu godinu se bile uključene u Županijsku ligu i igrale u muškoj konkurenciji, gdje je rezultat svakako bio u drugom planu, ali ta godina je bila za njih u svakom pogledu priprema za plan koji smo imali za njih od početka njihova osnivanja.

Trenera Meštrovića i njegove cure sada očekuje jedan potpuno novi izazov jer će ŽNK Župa dubrovačka će igrati 2 HNL, te će predstavljati naš klub i općinu u natjecanju protiv klubova od Splita do Varaždina. Ekipa kreće u seniorskoj konkurenciji sa mladim curama gdje nam je najstarija igračica 2002. godište a najmlađa 2006. s tim da od 01.01.2022. imaju pravo igrati i cure rođene 2006. godine - rekao je Ivica Karabogdan sportski direktor NK Župa dubrovačka.


Ova liga donosi gostovanja do Rijeke i Varaždina, što traži značajna sredstva za putovanja ekipe.

- Što se tiče financiranja ove lige, snalaziti ćemo se kao i do sada, te se ovim putem u ime kluba zahvaljujem svima koji su pomogli, koji pomažu i koji će pomoći, jer je klub u velikom usponu, a samim time su nam i jako, jako veliki troškovi

O rezultatima cura mislim da je u ovom trenutku besmisleno bilo što govoriti, bolje da pričekamo da završi prvi dio sezone, pa ćemo moći analizirati sve kako treba, ali znam da trener Meštrović i njegove cure će dati sve od sebe i na treninzima 4 puta tjedno i na utakmicama koje ih čekaju - poručio je Karabogdan.

2. HNLŽ  - Skupina A uz ŽNK Župa dubrovačka će igrati; ŽNK Varteks Varaždin, ŽNK Lepoglava, ŽNK 4 rijeke Karlovac, ŽNK Pregrada, ŠNK Frankopan Gladovo - Sisak, ŽNK Odra Zagreb,  HNK Gorica, ŽNK Vrčevo i ŽNK Marjan Split.