Četvrtak, 13 Svi 2021
dobroslavicA2
Župa dubrovačka u završnici Županijskog kupa; Pobjeda protiv Sokola nakon devet serija jedanaesteraca

Župa dubrovačka u završnici Županijskog kupa; Pobjeda protiv Sokola nakon devet serija jedanaesteraca

Nogometaši Župe dubrovačke kao pobjednici skupine Dubrovnik - Župa dubrovačka - Konavle plasirali su se u polufinale Županijskog nogometnog kupa. teže od očekivanog, tek nakon izvođenja jedanaesteraca i to čak devet serija, slavili su na igralištu s umjetnom travom u Gospinom polju protiv Sokola iz Dubravke.

Sva četiri gola u regularnom dijelu postignuta su u prvom poluvremenu, Sokol je u 31. minuti imao 0:2, ali Župa s dva gola u idućih 12 minuta vraća stvari na početak. U nastavku u zapisnik ulaze samo žutim kartonom opomenuti igrači, ali i Duje Rezo koji je zbog vrijeđanja suca isključen u 68. minuti.

Serija po pet jedanaesteraca donosi po jedan promašaj za obje ekipe, Sokol u petoj seriji pucao penal ali udarac Butorca brani Faris Sarić. U naredne četiri serije svi župski igrači su uspješni, a gosti iz Konavala u četvrtoj dodatnoj seriji Sarić još jednom brani.

Uz Župu dubrovačku u polufinalu su Faraon iz Trpnja (pobjednik Nogometnog centra Pelješac) i BŠK Zmaj (Lastovo - Korčula), a pridružit će im se i pobjednik susreta Neretvanac - Neretva. Pobjednik Županijskog kupa plasirat će se u pretkolo Hrvatskog kupa

Župa dubrovačka - Sokol 2:2 (nakon jedanaesteraca 10:9)

0:1 Nikša Dragić 15', 0:2 Nikša Dragić 31', 1:2 Velimir Kajba 33', 2:2 Velimir Kajba  42' (KU).


ŽUPA DUBROVAČKA: Faris Sarić, Ivan Šutalo (od 57. Kristijan Prkut), Stanko Cvitković, Toni Soldić (od 82. Lovro Miletić-Dri), Stanislav Vasilj, Gabrijel Zubac, Velimir Kajba, Viktor Lekaj, Luka Papić (od 46. Stjepan Rezo), Dominik Žarak, Mato Šimunović. Trener: Josip Papić.

Jedanaesterci

2:3 Lipotić - 3:3 Lekaj
3:4 Konsuo - 4:4 Vasilj
4:5 Dragić - 5:5 Prkut
5:6 Miladin - Cvitković (obrana Delija)
Butorac (obrana Sarić) - 6:6 Kajba

6:7 Milković - 7:7 Šimunović
7:8 Pušić - 8:8 Žarak
8:9 Ledinić - 9:9 Sarić
Fiorović (obrana Sarić) - 10:9 Zubac.