Nedjelja, 07 Ožujak 2021
NK Župa dubrovačka; Sljedećeg tjedna počinju radovi na glavnom terenu Tarantele, uređuje se i igralište za najmlađe

NK Župa dubrovačka; Sljedećeg tjedna počinju radovi na glavnom terenu Tarantele, uređuje se i igralište za najmlađe

Početkom veljače na igrališta u Čibači vratili su se nogometaši svih uzrasta N.K. Župa dubrovačka, počeli su treninzi, a kad će natjecanja ovisi o epidemiološkoj situaciji i mjerama. Ipak glavna župska nogometna tema ovih dana je uređenje glavnog terena igrališta Tarantela.

Krećemo s rekonstrukcijom glavnog nogometnog igrališta za čiji se početak, kako bi se mogao potpisati ugovor, čekao rebalans općinskog proračuna usvojen ovaj tjedan. Uvođenje izvođača u posao i početak radova je zakazan za 16. veljače u utorak, što naravno ovisi o vremenskim prilikama budući da se radi o zemljanim radovima. Za vrijeme izvođenja radova dogovorili smo sa Sportskim objektima Dubrovnik da službene utakmice seniora igramo na Lapadu ili u slučaju lošeg terena zbog vremenskih uvjeta u Gospinom polju. Tako bi trebali odigrati proljetni dio sezone, ako ga s obzirom na epidemiološko stanje uopće i bude. Glavni teren se neće moći koristiti do jeseni - rekao je predsjednik kluba Đuro Lonza

U međuvremenu su počeli radovi na uređenju novog malog igrališta s umjetnom travom na mjestu nekadašnjeg boćališta.

- Budući da trenutno imamo oko 300 djece plus seniori i veterani, nedostajat će nam prostor za redovno održavanje treninga. Kako imamo jako puno male vrtićke djece došli smo na ideju da uredimo prostor bivšeg boćarskog terena iza tribine koji godinama nije u uporabi. Kako ima okolo betonsku pripremu i asfaltnu podlogu taj prostor se može relativno povoljno i jednostavno dovesti u funkciju za rad najmlađih. Bit će to zatvoreni teren s matinelama s podlogom umjetne trave dimenzija 27 x 7 metara, sličan onome na kojem se igra nogomet u kavezu. Trenutno uređujemo pješčanu podlogu, guma i trava se stigle iz Zagreba, te se njihovo postavljanje očekuje sljedećeg tjedna, nakon toga se postavlja konstrukcija na metar visine na koju se pričvršćuju matinele, a igralište će imati i rasvjetu. Takav teren je odličan za trenažni proces i rad s djecom vrtićkog uzrasta, a značajno ćemo rasteretiti ostala dva terena s umjetnom travom za rad starijih kategorija. Radovi na ovom terenu, ako vremenski uvjeti dozvole, bi trebali biti gotovi za dvadesetak dana, radi se o investiciji od oko 50 tisuća kuna - poručio je Lonza.

 

  • marketingA1