Četvrtak, 22 Listopad 2020
Đuro Lonza; "Već neko vrijeme razmišljamo djevojčicama i djevojkama omogućiti aktivno bavljenje nogometom"

Đuro Lonza; "Već neko vrijeme razmišljamo djevojčicama i djevojkama omogućiti aktivno bavljenje nogometom"

Nogometni klub Župa dubrovačka pokreće žensku sekciju, te je objavio poziv svim zainteresiranim djevojčicama i djevojkama u prostorije kluba na igralištu "Tarantela" svakim radinim danom od 9 do 20 sati.

- Već neko vrijeme razmišljamo omogućiti svim zainteresiranim djevojčicama i djevojkama aktivno bavljenje nogometnim sportom, budući da svaki ozbiljniji klub osim muških uza sebe ima i ženske sekcije u koje jednako treba ulagati i paziti na kvalitetan razvoj. Mi smo u ovom trenutku gotovo na jednoj profesionalnoj razini izvršili selekciju igrača po generacijama tako da trenutno imamo 12 trenera - tri trenera vratara i devet trenera koji rade s ukupno 255 igrača u omladinskom pogonu. Ako tome dodamo 20-tak igrača seniorske ekipe i ekipu veterana kluba koja također broji više od 30 igrača, prelazimo brojku od 300 aktivnih igrača.

Stvorili smo vrlo dobre uvjete za trening i što se tiče trenera isto tako i opreme za trenažne procese. Plan nam je nastaviti s ulaganjima u sportsku infrastrukturu , a sve s ciljem stvaranja jednog pravog sportskog centra u Čibači. U natjecateljsku sezonu 2020./21. planiramo krenuti s 14 natjecateljskih selekcija i to 10 selekcija koje će se natjecati u Županijskim ligama i s čak četiri selekcije (U12,U14,U16 i U18) u natjecanju na nivou Dalmacije u 2.HNL-jug skupina B. Osim njih imamo još tri nenatjecateljske selekcije, to su naši najmlađi članovi.

Mislimo da je došao trenutak za formiranje i ženske selekcije, ali ćemo najprije pričekati i vidjeti kakav će biti odaziv. Za početak je plan formirati žensku ekipu uzrasta od 7 do 11 godina, ali te planove će odrediti odaziv za upis djevojčica u naš klub, možda bude i nešto starijih djevojaka koje vole nogomet, a znamo da takvih imamo u Župi dubrovačkoj - rekao je predsjednik kluba Đuro Lonza.

Roditelji zainteresiranih djevojčica i djevojaka više informacija mogu dobiti na telefon 098 227 530 ili e-mail; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.