Četvrtak, 25 Travanj 2024
Župske odbojkašice prvakinje Dalmacije u Mini odbojci (U-11) - djevojčice 11 godina i mlađe

Župske odbojkašice prvakinje Dalmacije u Mini odbojci (U-11) - djevojčice 11 godina i mlađe

Ovog vikenda se u dvorani na Mljekari i na Grudi igralo prvenstvo Dalmacije u maloj odbojci (U-13)- djevojčice 13 godina i mlađe i u mini odbojci (U-11) - djevojčice 11 godina i mlađe. Organizatori su bili OS DNŽ, ŽOK Župa dubrovačka i ŽOK Dubrovnik.

Sudjelovalo je 15 klubova sa 23 ekipe u dvoje kategorije i sa gotovo 350 natjecateljica. U subotu prvog dana natjecanja igrala se mala odbojka. Prvak Dalmacije postala je ekipa OK Brda koja je u finalu pobijedila ŽOK Trogir rezultatom 2:1 u setovima. Župske odbojkašice nakon što su bile druge u grupi u četvrtfinalu izgubile od OK Gusara iz Omiša rezultatom 2:1 u setovima.

U nedjelju se igrala mini odbojka. Djevojčice župskog kluba u grupi su u 1.kolu izgubile od ŽOK Trogir 3:0 u setovima, a zatim redom pobjeđivale OK Marina Kaštela, ŽOK Sinj i OK Vodice, sve rezultatom 3:0.
U polufinalu su pobijedile OK Gusar iz Omiša rezultatom 2:0, a u finalu OK Brda također sa rezultatom 2:0 u setovima. Veselje je moglo početi. Pehari, medalje, plasman na Državno prvenstvo u Zadru, veliki uspjeh župskog odbojkaškog kluba. Čestitke malim župskim odbojkašica i trenerici Katarini Nardelli.

Iz kluba se zahvaljuju svim trenerima i trenericama u klubu, starijim odbojkašicama koje su pomogle kao kvalificirane sutkinje, zapisničarke i drugima koji su pomogli na bilo koji način na odlično organiziranom prvenstvu Dalmacije.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr