Petak, 29 Ožujak 2024
Nastavlja se župska košarkaška priča, mladi košarkaši ponovo na završnici prvenstva Hrvatske

Nastavlja se župska košarkaška priča, mladi košarkaši ponovo na završnici prvenstva Hrvatske

Nakon što su prošle godine postali doprvaci Hrvatske u uzrastu 5/6 razred, mladi košarkaši Osnovne škola Župa dubrovačka jučer su na regionalnoj završnici u Splitu ponovno osigurali nastup na završnici prvenstva Hrvatske. Po vodstvom trenera Mara Lučića i profesora Vide Vlahića, sjajnim igrama osigurali su plasman na samu završnicu koja se i ove godine odigrava u Vinkovcima gdje naši košarkaši putuju 31. svibnja 2023.

Uspjeh malih župskih košarkaša su pozdravili i tajnik Zajednice sportova Općine Župa dubrovačka Mateo Delić te općinski načelnik Silvio Nardelli.

- Iskrene čestitke djeci i voditeljima, prošle godine doprvaci, ove godine opet osiguran plasman na završnicu, izvrstan uspjeh naše škole i škole košarke KK Dubrovnika. Što se tiče Zajednice sportova, nagrada za prošlogodišnje uspjehe već ih čeka na dodjeli u lipnju ove godine, a ja se nadam da će u Vinkovcima odmah rezervirati i potvrditi nagradu i za ovogodišnje uspjehe. U ime Zajednice sporta čestitam i KK Dubrovniku na ulasku odnosno povratku u najviši rang natjecanja i veselimo se još većim sportskim uzbuđenjima u narednoj sezoni - rekao je Delić.

- Čestitam našim košarkašima na novom uspjehu i posebno njihovim voditeljima iz Osnovne škole Župa dubrovačka i škole košarke KK Dubrovnika. Izvrsna suradnja se svake godine potvrđuje sve boljim rezultatima i školskih selekcija ali i klupskih selekcija KK Dubrovnika jer sve veći broj djece participira u radu kluba kojem ovom prigodom čestitam na ulasku u Premier ligu na zadovoljstvo svih ljubitelja košarke i sporta općenito. Želim svima nastavak sportskih uspjeha, a na nama ostaje nastaviti se truditi oko poboljšavanja uvjeta i zadržavanja što više djece u sportu bez obzira koji to sport bio - poručio je Nardelli.

A da će prigoda za čestitanje biti i u budućnosti potvrđuje i informacija da košarkaši župske škole (1-4 razreda) danas i sutra u Splitu sudjeluju na Jr. NBA turniru, a za početak će pokušati osvojiti ''ISTOČNU KONFERENCIJU'' (od krajnjeg juga do Splita). Ždrijebom je odlučeno da OŠ Župa dubrovačka nastupa pod imenom Milwaukee Bucks.

 

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr