Srijeda, 01 Prosinac 2021
Kadetkinje ŽOK Župa dubrovačka nastupile na završnici Državnog prvenstva u Zadru (FOTO)

Kadetkinje ŽOK Župa dubrovačka nastupile na završnici Državnog prvenstva u Zadru (FOTO)

Kadetkinje ŽOK Župa dubrovačka prošlog su vikenda nastupile na završnica Državnog prvenstva u odbojci za kadetkinje koja se odigrala u Zadru. Na put su krenule u petak i isti već dan igrale tri utakmice s vrlo jakim ekipama iz grupe. HAOK Mladost i OK Dinamo iz Zagreba i AOK Osijek i upisale tri poraza.

U nastavku natjecanja izgubile su od  OK Poreč 2:1, da bi sljedeću utakmicu s OK Sisak dobile 2:1 u setovima.  Natjecanje su zaključile s pobjedom protiv ŽOK Pazin sa 2:1 u setovima. Tako su ostvarile 28. mjesto u ukupnom poretku na razini cijele Hrvatske.

ŽOK Župa dubrovačka koristi školsku sportsku dvoranu za treninge i utakmice, a klub istu nije mogao koristiti gotovo godinu dana zbog pandemije COVID-19 i zabrane Ministarstva znanosti i obrazovanja. Uvjeti treniranja, putovanje i ždrijeb im nisu išli na ruku na ovom državnom natjecanju za kadetkinje.

Ipak većina igračica kadetske ekipe igra i za seniorke, tako da će im ovo iskustvo odlično poslužiti za početak natjecanja u 1.B Hrvatskoj odbojkaškoj ligi koja počinje u listopadu.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr, urednik
  • marketingA1