Subota, 23 Rujan 2023
Nova prilika za medalju i za nove bodove; Iva Oberan ovaj vikend na IJF Grand Slamu u Gruziji

Nova prilika za medalju i za nove bodove; Iva Oberan ovaj vikend na IJF Grand Slamu u Gruziji

Gruzijska prijestolnica Tbilisi spremna je ugostiti najbolje judaše i judašice na još jednom IJF Grand Slamu. Od 24. – 26. ožujka 2023. IJF World Judo Tour nastavlja se u gradu velikih šampiona, olimpijski prvaci ovdje nastaju kao na pokretnoj traci u svakoj ozbiljnoj tvornici.

O tradiciji juda u Gruziji ne treba govoriti, dovoljno govori činjenica da je dvorana svake godine do sada bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a ove godine judaški spektakl održava se u novo izgrađenoj dvorani „Sports palace“ za FIBA-in Eurobasket u 2022. godini koja može primiti 10,000 gledatelja.

Iz Hrvatske se prema Tbilisiju uputilo šest natjecatelja, točnije dva seniora i četiri seniorke. Kao najbolje rangirana od šest odabranika je Iva Oberan koja je trenutno na 23. poziciji Svjetske rang ljestvice u kategoriji -63 kg. Za bodove koji vode na OI u Pariz 2024. Hrvatski predstavnici borit će se zajedno s više od 415 natjecatelja is 61 države.

„Godina je dosta dobro počela za mene, već na prvom turniru na Grand Prixu u Portugalu osvojila sam medalju i tako otvorila sezonu na najbolji mogući način. Nakon toga su uslijedili trening kampovi odnosno pripreme i nastup na Grand Slamu u Taškentu koji baš i nije bio najbolji gdje sam izgubila od Francuskinje u prvoj borbi. Ali evo, novo natjecanje, nova prilika za medalju, za nove bodove. Po prijavama izuzetno jak turnir, svi najbolji dolaze u Gruziju, tako da ne želim ništa unaprijed najavljivati, međutim u svakom slučaju dati ću sve od sebe i pokušati doći do samog kraja, odnosno do borbe za medalju i tako skupiti važne bodove. Ovo mi je ujedno i posljednje natjecanje prije Svjetskog prvenstva koje se početkom svibnja održava u Dohi. U svakom slučaju dati ću sve od sebe pa ćemo vidjeti kako će se to rezultirati – rekla je Iva Oberan u izjavi koju prenosi Judo.hr.

Vrijedne bodove OBERAN je prikupila u Portugalu kada je osvojila brončanu medalju, no uslijedio je taj spomenuti poraz u Uzbekistanu, prokomentirala je u kakvoj je trenutno formi:

- Mislim da sam trenutno u dosta dobroj formi, prošli tjedan sam se vratila s kvalitetnog Olimpijskog trening kampa u Nymburku (CZE) gdje sam zapravo prošla i analizirala sve svoje suparnice. Mislim da sam dosta dobro odradila, odlično sam se osjećala tako da mogu reći da sam u dobroj formi. Općenito ove godine dosta sam priprema prošla, dobro se osjećam, dobro radim, mislim da mi je forma na razini - zaključila je Oberan.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • zagonetka_pobjede
  • 74 Dubrovačke Ljetne Igre