Subota, 13 Srpanj 2024
AK Župa dubrovačka treći na 30. Nagradi  Stubičkih toplica (FOTO)

AK Župa dubrovačka treći na 30. Nagradi Stubičkih toplica (FOTO)

Na poznatoj stazi u Zagorju ovog se vikenda vozila  četvrta po redu utrka discipline A02 – Brdskog prvenstva Hrvatske, jubilarna 30. Nagrada  Stubičkih toplica. Utrka se bodovala za FIA CEZ prvenstvo povijesnih vozila, Prvenstvo Hrvatske na brdskim stazama, Prvenstvo Hrvatske za povijesna vozila, Kup povijesnih vozila – točnost te Pozivno otvoreno prvenstvo mladih povijesnih automobila.

Na stazi sa zagorske strane Sljemena za nastup se prijavilo šest vozača župskog kluba, a najbrži od njih je bio Nino Andrejević s njegovim Fiatom koji je, kako kažu iz kluba,  napokon proradio te je uz prvo mjesto grupe 2 bio i drugi ukupno u konkurenciji automobila. Deni Kmetović ovaj put se morao zadovoljiti drugim mjestom, a Nihad Seferagić trećim.  Na žalost na treninzima su zbog tehničkih problema odustali Mladen Đajić i Željko Pavičić, a na prvoj vožnji je odustao i Antonio Hernaut.

AK Župa dubrovačka se ovim rezultatima morao zadovoljiti trećim mjestom u poretku klubova s 47 bodova, prvi je bio Dubrovnik racing, a drugi AK Rogoznica. Ukupni pobjednik je Filip Magdić - AKK Fly With Koloman. Sljedeća utrka je u Ogulinu krajem srpnja.  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • 75 Dubrovačke Ljetne Igre