Subota, 20 Travanj 2024
Novo drugo mjesto poretka klubova za AK Župa dubrovačka, Barović i Kmetović najbolji u svojim klasama (FOTO)

Novo drugo mjesto poretka klubova za AK Župa dubrovačka, Barović i Kmetović najbolji u svojim klasama (FOTO)

Tradicionalna Međunarodna brdska automobilistička utrka "23. nagrada Malačke – Sv. Dujam 2020." donijela je Auto klubu Župa dubrovačka još jedno drugo mjesto u poretku klubova za Prvenstvo Hrvatske na brdskim stazama. Kao i u Skradinu, župski klub je bio odmah iza ove godine najboljeg Dubrovnik Racinga, a ovaj uspjeh je još veći jer je ostvaren plasmanima samo domaćih župskih vozača (Ivan Jaranović sa svojim Golfom nije nastupio na ovoj utrci).

Marijo Barović s novim "bolidom" Roverom MG ZR105 uvjerljivo je slavio u svojoj klasi A 6 ispred lanjskog klupskog suvozača Denisa Niševića koji je na Malački vozio Škodu Fabiju 1.4 za AKK Fly with Kolman. U ovoj klasi je nastupilo pet vozača, a četiri su završila utrku.

Odličan rezultat je ostvario Deni Kmetović koji je sa Škodom Felicijom 1.3 LXi pobijedio u klasi E 14 u koju je vozilo šest vozača, a pet završilo utrku.

Bodove klubu je donio i Ivan Petrušić -  Peugeot 106 Rallye 1.3 trećim mjestom u klasi N 1.

U konkurenciji klubova je slavio Dubrovnik Racing s  74 boda, Župa dubrovačka je druga s 55.5, a AKK Rogoznica treća s 46 bodova.

Antonio Hernaut je bio četvrti u kategoriji P3 u utrci povijesnih automobila.

Na ovogodišnju Malačku, u organizaciji Splitskog autokluba stigla su čak 122 vozača i to iz Italije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Slovačke, Poljske, Mađarske, Slovenije i Crne Gore.  Na stazi dugoj 4.100 metara, kako je Europsko prvenstvo na brdu otkazano na Malačkoj, kao i u Skradinu, vozili su aktualni europski prvaci Merli i Faggioli i ostala poznata imena s europskih staza.

Ukupni pobjednik "23. nagrade Malačke – Sv. Dujam 2020." je višestruki europski prvak Talijan Simone Faggioli. najbolji U poretku za prvenstvo Hrvatske u kategoriji I najbrži je bio  Dejan Dimitrijević (Velika Gorica), a u kategoriji II Laszlo Szasz (Dubrovnik Racing).