Petak, 17 Svi 2024
Sjednica općinskog vijeća; Prostorni plan Općine iz analognog prelazi u digitalni oblik u sustavu "ePlanovi" (FOTO)

Sjednica općinskog vijeća; Prostorni plan Općine iz analognog prelazi u digitalni oblik u sustavu "ePlanovi" (FOTO)

Na današnjoj 24. sjednici Općinsko vijeće Općine Župa dubrovačka donijelo je Odluku o izradi izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Općine Župa dubrovačka. Osnovni ciljevi ove odluke proizlaze iz zakonske obveze izrade i usklađenja sa Zakonom, gdje je posljednjim Izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju predviđeno da po stupanju na snagu Pravilnika o prostornim planovima, svi važeći prostorni planovi moraju biti transformirani, tj. prebačeni iz analognog u digitalni oblik sa svojstvima i sadržajima pridruženih sukladno spomenutom Pravilniku.

Postupkom transformacije, Prostorni plan uređenja Općine Župa dubrovačka prijeći će iz analognog u digitalni oblik u elektroničkom sustavu "ePlanovi". Osim transformacije, ovim IID PPUO ŽD ugradit će se i novi homogenizirani katastarski planovi te katastarski planovi nove izmjere za katastarske općine unutar obuhvata PPUO-a.

Vijeće je prihvatilo Ugovor o financiranju uređenja građevinskog zemljišta s društvima PGM Ragusa d.d. i Dubac promet d.o.o. te vezano uz to i odluku o izradi Urbanističkog plana uređenja Poslovne zone "Dočine". Prema odredbama PPUO-a Župa dubrovačka, unutar zone izdvojenog građevinskog područja izvan naselja gospodarske -poslovne namjene “Dočine” predviđen je smještaj građevina poslovnih, uslužnih, trgovačkih, komunalno-servisnihgrađevina i građevina za potrebe reciklaže, uz mogućnost razvoja mješovite zone pretežito poslovne. Urbanističkim planom uređenja poštivat će se prethodno propisana pravila provedbe zahvata u prostoru, uz mogućnost propisivanja detaljnijih kvantitativnih i kvalitativnih uvjeta i mjera, koji mogu biti stroži od onih propisanih PPUO Župa dubrovačka.

Prihvaćena je i odluka o  odabiru najpovoljnijih ponuditelja za davanje dozvola na pomorskom dobru na području Općine Župa dubrovačka za razdoblje 2024.-2025.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr