Četvrtak, 25 Travanj 2024
Povodom  Dana općine sutra promocija knjige „Zagonetka pobjede“ autora Olivera Peza

Povodom Dana općine sutra promocija knjige „Zagonetka pobjede“ autora Olivera Peza

U prigodi obilježavanja Dana općine Župa dubrovačka u četvrtak 25. svibnja 2023. godine sa početkom u 20,00 sati u velikoj vjećnici općine Župa dubrovačka biti će održana promocija knjige „Zagonetka pobjede“ autora Olivera Peza.
Pokrovitelji predstavljanja su Općina Župa dubrovačka i braniteljske udruge iz Župe dubrovačke .
 
Knjiga „Zagonetka pobjede“ nastala je u okviru projekta Imperial DOCVMENTA udruge Art FORMAT. Na gotovo 1100 stranica, u dva sveska, sadržani su  transkripti sa snimanja na velikom broju autentičnih lokacija iz Domovinskog rata sa gotovo svim relevantnim sudionicima.

Osim same knjige ovim projektom je planirano i objavljivanje dokumentarnog serijala, filma, internetskih i drugih formata, kroz koje se želi dokumentirati velikosrpska agresija na Dubrovačku općinu 1991. godine.
 
Transkripcijom snimljenih razgovora u knjigu Oliver Pezo bavi se već cijelo desetljeće. Obrađene su sve bitke s prvih crta bojišnice od Konavala do Stonskoga primorja, a s više stotina sugovornika na izvornim lokacijama. Svi su oni branili Dubrovnik prije međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i osnivanja Hrvatske vojske.

Pozvamo vas da svojom nazočnošću uveličate ovu promociju, te kupnjom knjige pomognete u financiranju dokumentarnog serijala kojim će trajno biti dokumentirana svedočanstva sudionika obrane Dubrovačkog kraja i Republike Hrvatske.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr