Ponedjeljak, 29 Svi 2023
čestitke - adriaticosiguranje
Sutra besplatna Povijesna šetnja kroz Kupare pod vodstvom Vedrana Mezeija

Sutra besplatna Povijesna šetnja kroz Kupare pod vodstvom Vedrana Mezeija

U sklopu programa obilježavanja Dana Općine sutra u 10 sati s polaskom s mula u Srebrenom organizirana je besplatna Povijesna šetnja kroz Kupare pod vodstvom Vedrana Mezeija.

- Na vođenu turu po Kuparima potaknulo me je zanimanje gostiju za taj lokalitet, ali i izuzetno zanimljiva povijest mjesta. Priča o Kuparima nije samo priča o ratu i razaranju jer seže još od antičkog doba preko Dubrovačke Republike, a povezuje ih duga tradicija proizvodnje građevinskog materijala. Tu su i detalji vezani za razvoj elitnog turizma početkom prošlog stoljeća kada su neki gosti dolazili na odmor hidro avionima koji bi pristajali na obližnju plažu. Goste upoznajem i s izgradnjom vojnog odmarališta u vremenu nakon Drugog svjetskog rata kao i arhitektonskim ostvarenjima izuzetno nadarenog sarajevskog arhitekta Davida Fincija. Naravno, nezaobilazna je priča i o Domovinskom ratu, ali i prošlogodišnjim događajima kada su Kupari bili lokacija za snimanje filma Oskarom nagrađenih glumaca - poručio je Mezei.

Uz ovu turu organizirana je i besplatna Povijesna šetnja kroz Mline na Dan Državnosti 30. svibnja s polaskom ispred hotela Astarea u 18 sati.

 

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • texo
  •  čestitke - hdz-zupanije
  • čestitke - hdzzupa