Ponedjeljak, 30 Siječanj 2023
Općinsko vijeće; Invalidima Dom. rata smanjena naknada za dodjelu grobnog mjesta, župskom sportu dodatnih 150 tisuća kuna

Općinsko vijeće; Invalidima Dom. rata smanjena naknada za dodjelu grobnog mjesta, župskom sportu dodatnih 150 tisuća kuna

Na svojoj 9. sjednici vijećnici župskog Općinskog vijeća danas su prihvatili Izvješće o radu Općinskog načelnika Općine Župa dubrovačka u razdoblju od 1. siječnja 2022. do 30. lipnja 2022. godine te Polugodišnje izvješće o izvršenju proračuna Općine Župa dubrovačka za tekuću godinu.

Izmjenama i dopunama Odluke o grobljima na zahtjev HVIDRA-e, a kako je dogovoreno na sastanku gradonačelnika Frankovića i načelnika Nardellija, invalidima Domovinskog rata umanjena ja naknada za dodjelu grobnog mjesta i to za; 10 posto invalidima sa stupnjem invaliditeta do 50 posto, a 30 posto invalidima sa stupnjem invaliditeta većim od 50 posto.

Jednoglasno je prihvaćena i odluka o osnivanju Lokalne akcijske grupe LAG čiji je cilj donošenje i provođenje lokalne razvojne strategije, djelovanjem u skladu s načelima LEADER programa I CLLD smjernicama za integrirani lokalni razvoj u ruralnom području jedinica lokalne samouprave koje su članice LAG-a.

Prihvaćen je i dodatak ugovora o financiranju programa javnih potreba u sportu kojim je za župski sport osigurano dodatnih 150 tisuća kuna.

Vijećnici su na početku sjednice minutom šutnje odali počast tragično preminulom dubrovačkom vatrogascu Goranu Komlencu.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr