Srijeda, 24 Travanj 2024
Osigurana sredstva za ovogodišnji Advent u Župi, hoće li se održati ovisi o epidemiološkoj situaciji

Osigurana sredstva za ovogodišnji Advent u Župi, hoće li se održati ovisi o epidemiološkoj situaciji

Općina Župa dubrovačka i Turistička zajednica Općine svojim rebalansima proračuna planiraju osigurati sredstva za moguće održavanje Adventa u Župi, iako se prema trenutnoj epidemiološkoj situaciji to teško može očekivati.

- Teško je u ovim okolnostima očekivati da ćemo ove godine uspjeti išta napraviti pošto je trenutno dozvoljeno okupljanje svega 50 ljudi, a bojim se da bi taj broj mogao biti i manji. Sredstva su osigurana, Turistička zajednica i Općina su spremne odmah reagirati ako epidemiološka situacija bude bolja i sukladno mjerama to bude dozvoljeno - rekao je općinski načelnik Silvio Nardelli.

- Ukupno je predviđeno 206 tisuća kuna iz proračuna Turističke zajednice zajedno sa sredstvima koje bi osigurala i Općina da bi se i ove godine realizirao Advent u Župi. Naravno trenutna epidemiološka situacija nam ne dozvoljava da idemo u daljnju realizaciju, ali se nadamo da postoji mogućnost da se program ipak održi. Napravili smo projekciju programa, bio bi sličan kao prošle godine i na istom mjestu jedino ove godine nemamo sponzora za kućice. Budući da su se neki već javili i iskazali i ove godine interes za držanje kućica, pozivamo sve zainteresirane ugostitelje da nam se jave kako bi ih upoznali s uvjetima. Nećemo objavljivati javni poziv kao takav već bismo na ovaj način htjeli vidjeti kakav je interes da, u slučaju povoljnije epidemiološke situacije, možemo spremno reagirati  - poručila je direktorica Turističke zajednice Anamarija Kusalo.