Srijeda, 15 Srpanj 2020
Od četvrtka do subote na području Općine ponovno privremeno dozvoljeno paljenje vatre na otvorenom prostoru

Od četvrtka do subote na području Općine ponovno privremeno dozvoljeno paljenje vatre na otvorenom prostoru

Sukladno obavijesti iz Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije na području Općine Župa dubrovačka  od 28. svibnja (četvrtak) do 30. svibnja (subota) dozvoljeno je paljenje vatre na otvorenom prostoru (spaljivanje suhe trave, grana i korova).

Paljenje vatre je u navedenom razdoblju dozvoljeno isključivo uz prethodno odobrenje Dobrovoljnog vatrogasnog društva Župa dubrovačka. Kontakt telefon je 020/486-005.

Ako postoji neophodna potreba za paljenjem vatre na otvorenom prostoru, fizičke ili pravne osobe dužne o paljenju vatre na otvorenom prostoru izvijestiti nadležnu vatrogasnu postrojbu (DVD Župa dubrovačka) i dostaviti joj sljedeće podatke:

Osobne podatke (ime, prezime, OIB, adresa prebivališta podnositelja zahtjeva),
Površinu zemljišta na kojem će se ložiti vatra, te udaljenost mjesta loženja od najbliže šume,
Vrijeme loženja i broj osoba koje će osiguravati loženje

Prije paljenja vatre na otvorenom prostoru, a nakon odobrenju nadležne vatrogasne postrojbe, potrebito je poduzeti obvezne preventivne mjere i to:

Paljenje provoditi za mirna vremena (bez vjetra).
Gorive tvari, koje se spaljuju, moraju se odmaknuti na dovoljnu udaljenost od vodova električne energije, javnih cesta, stambenih i drugih objekata, koje bi vatra i dim mogli ugroziti.
Osigurati nazočnog potrebitog broja osoba sposobnih za gašenje požara.
Osigurati priručna sredstva za gašenje požara (voda, lopate, grablje i sl.).

Osobe, koje su dobile odobrenje za paljenje vatre na otvorenom prostoru, dužne su, po završetku paljenja,  mjesto paljenja pregledati, ostatke vatre u potpunosti ugasiti i o tome izvijestiti vatrogasnu postrojbu koja je dala odobrenja.

  • 71. Dubrovačke Ljetne Igre