Četvrtak, 04 Lipanj 2020
Općina isplatila naknade osobama koje ostvaruju pravo sukladno Odluci o socijalnoj skrbi

Općina isplatila naknade osobama koje ostvaruju pravo sukladno Odluci o socijalnoj skrbi

Iz socijalnog programa Općine Župa dubrovačka izvršena  je  redovna tromjesečna isplata novčanih naknada osobama koje ostvaruju pravo sukladno Odluci o socijalnoj skrbi.

Tromjesečna naknada od 450,00 kn isplaćena je  umirovljenicima  čija mirovina ne prelazi 1.500,00 kn, 300,00 kuna isplaćeno je umirovljenicima čija mirovina ne prelazi 1.800,00 kuna te osobama koje se vode na Centru za socijalnu skrb Dubrovnik kao korisnici prava na tuđu pomoć i njegu. Korisnicima prava na osobnu invalidninu od Općine isplaćeno je  900,00 kuna za prva tri mjeseca ,a  onima sa pravom zajamčene minimalne naknade 600,00 kuna. Malodobnoj djeci bez jednog roditelja i djeci bez jednog roditelja  koja se redovno školuju isplaćeno je  po 450,00 kn.

Isplatom nisu obuhvaćene jedino osobe preko 65 godina bez ikakvih primanja zbog dodatne provjere dohodaka i primitaka od strane Porezne uprave.  Ista će se izvršiti po dostavi traženih podataka.

Nakon redovne godišnje obnove dokumentacije i obrade koju je izvršio Odsjek za društvene djelatnosti i kulturu, Općina Župa dubrovačka izdvojila je iz svog proračuna 138.100,00 kuna za prva tri mjeseca tekuće godine.

Rješenja o ostvarenom pravu korisnici će dobiti putem pošte na kućnu adresu, a sljedeća isplata izvršit će se početkom lipnja ove godine.

  • čestitke - tzzupa
  • čestitke - tuttobene