Nedjelja, 19 Svi 2024
Krizma u Mlinima; Biskup Glasnović podijelio sakrament sv. Potvrde 36 mladih Župe svetog Ilara (FOTO)

Krizma u Mlinima; Biskup Glasnović podijelio sakrament sv. Potvrde 36 mladih Župe svetog Ilara (FOTO)

U radosti obiteljskog zajedništva, kumova i rodbine, zajedništva Crkve i obitelji danas je u Župi svetog Ilara u Mlinima podjeli sakramenta sv. Potvrde  pristupilo 36 mladih ove župe. Sakrament je kandidatima za krizmu podijelio dubrovački biskup Roko Glasnović u suslavlju župnika don Miljenka Babaića te dekana dekanata Dubrovnik 2 fra Veselka Grubišića.

Biskup je mladima u propovijedi, uz ostalo, posvijestio značenje sakramenta kojeg primaju posebice darove Duha Svetoga koji će im pomoći donositi plodove Duha, među kojima su radost, mir, ljubav.

Kazao je kako čovjek u životu želi uspjeti i ostvariti se te je govorio o razlici između ‘imati’ i ‘biti’. Naglasio je kako ljudi u životu žele postići upravo ono što je nabrojano u plodovima Duha.

Citirajući Djela apostolska biskup je nastavio tumačiti kako je spasenje cilj i svrha ljudskog života te zaključio kako je spasenje „zajedništvo s Bogom“. Također je krizmanicima govorio o njihovom poslanju kao i o Kristu Dobrom Pastiru. Govoreći o temeljnoj vjeri i povjerenju koje svaki čovjek živi u svakodnevici,  skrenuo je pozornost na to kako je općenito krhko povjerenje koje se može imati u ljude te ohrabrio okupljene da vjeruju u Isusa.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr