Četvrtak, 02 Svi 2024
adriatic
Druženje Ukrajinaca na Boninovu uz župni Caritas iz Mlina (FOTO)

Druženje Ukrajinaca na Boninovu uz župni Caritas iz Mlina (FOTO)

Nakon kratke ljetne pauze izbjegle osobe iz Ukrajine koje se trenutačno nalaze u Dubrovniku okupile su se u ponedjeljak 25. rujna na tradicionalnom druženju. Vrata svojih prostorija velikodušno je za tu prigodu ustupila župa sv. Petra na Boninovu.

U zajedništvu sa s. Marinelom Žuro s Boninova, Caritasovim djelatnicima i volonterima te članicama župnog Caritasa iz Mlina Marijom Miloslavić i Lanom Bautović Benić, Ukrajinci su popili kavu, pojeli ukusne kolače i u razgovoru razmijenili iskustva. Okupljena djeca sudjelovala su u kreativnim aktivnostima.

Naime, svakog mjeseca članovi nekog drugog župnog Caritasa pobrinu se za pripremu kolača te sudjeluju na druženju, a ovaj mjesec to je učinio župni Caritas iz Mlina čiji članovi su se pridružili susretu.

S. Marinela zaslužna je za kreativne aktivnosti s djecom, dok je Caritasova djelatnica Tereza Buconić koordinira aktivnosti projekta s osobama iz Ukrajine.

Druženje je organizirano u sklopu psihosocijalnih i integracijskih aktivnosti koje biskupijski Caritas provodi kroz projekt CRS-a i Hrvatskog Caritasa ”Pomoć za Ukrajinu”.

  • Autor: Caritas Dubrovačke biskupije
  • Maistra_sheraton
  • zuc