Subota, 23 Rujan 2023
Izlet zbora Kristovi slavuji župe sv. Marije Magdalene u Solin i Šibenik (FOTO)

Izlet zbora Kristovi slavuji župe sv. Marije Magdalene u Solin i Šibenik (FOTO)

Najmlađi crkveni zbor župe sv. Marije Magdalene u Mandaljeni Kristovi slavuji vikend je proveo na dvodnevnom izletu u Solin i Šibenik.

Prvi dan Kristovi slavuji predvođeni voditeljicom zbora Nikolinom Miloslavić i župnikom don Vilimom Petrovićem obišli su baziliku Svete Obitelji u Solinu u kojoj ih je dočekao župni vikar don Roko Kaštelan koji ih je proveo kroz baziliku. Nakon obilaska bazilike susreli su se s redovnicom s. Zvjezdanom Mateljan iz družbe Služavki Malog Isusa, koja je nekada bila na službi u Mandaljeni i vodila zbor Kristovih slavuja.

Poslije obilaska Solina najmlađi zboraši svoje putovanje su nastavili prema Šibeniku gdje ih je dočekao don Krešimir Mateša, katedralni župnik, koji ih je proveo kroz katedralu sv. Jakova nakon koje su se uz turističkog vodiča uputili u obilazak Šibenika. Nakon obilaska Šibenika nastavili su put prema svom smještaju koji je bio katoličkoj osnovnoj školi Šibenik.

Drugi dan svog izleta Kristovi slavuji sudjelovali su na misi u župi sv. Josipa Radnika koju je predvodio župnik Petrović, a koncelebrirao don Donald Marković, župnik sv. Josipa Radnika u šibenskim Ražinama. Nakon euharistijskog slavlja Kristovi slavuji uputili su se prema Vepricu gdje su povodom Majčinog dana imali molitvu za sve majke te su nakon toga nastavili svoj povratak u Dubrovnik.

Izlet Kristovih slavuja održao se u organizaciji župnog ureda župe sv. Marije Magdalene.

Župa sv. Marije Magdalene

  • Autor: Dubrovačka biskupija
  • 74 Dubrovačke Ljetne Igre
  • zagonetka_pobjede