Petak, 19 Travanj 2024
Biskup Roko Glasnović pohodio župe Brgat i Postranje i podijelio sakrament Sv. potvrde 21 krizmaniku (FOTO)

Biskup Roko Glasnović pohodio župe Brgat i Postranje i podijelio sakrament Sv. potvrde 21 krizmaniku (FOTO)

Prvu subotu nakon Uskrsa župe Brgat i Postranje je pohodio dubrovački biskup mons. Roko Glasnović. Na svečanom misnom slavlju u crkvi Svete Ane sakrament Svete potvrde je primilo šest krizmanika župe Brgat jedna djevojka i pet mladića. Ovo je bio prvi posjet biskupa Glasnovića Brgatu, a don Nikola ga je pozvao da predvodi svečanu sv. misu za blagdan sv. Ane.

Nakon Brgata dubrovački biskup je na svečanom misnom slavlju u crkvi Velike Gospe u Martinovićima krizma 15 mladih iz Postranja, pet djevojka i deset mladića.

Na početku propovijedi biskup je kazao kako svaki čovjek vjeruje, ali je pitanje u što vjeruje. Mi kršćani imamo sadržaj vjere koji ispovijedamo, podsjetio je biskup te dodao kako je taj sadržaj sažet u Vjerovanju. Nadalje je govorio o važnosti zajedništva vjere i prvoj kršćanskoj zajednici, o čovjekovim osnovnim potrebama i odnosima koji trebaju biti u ravnoteži. „Mi danas ovdje na poseban način molimo za krizmanike da prime Duha Svetoga“, rekao je biskup te pojasnio krizmanicima i svima okupljenima neke detalje tog sakramenta kojeg treba primiti u vjeri. Ovim sakramentom oni će dobiti darove da bi donosili plodove. „Molim Gospodina da odgovori na naše molitve, a kršćanska molitva je unaprijed uslišana“, zaključio je biskup.


Krizmom na Brgatu i u Postranju je počela podjela sakramenta potvrde na području Dubrovačke biskupije u 2023. godini. Krizma u Mandaljeni je 29. travnja, a u Mlinima 6. svibnja.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr