Petak, 19 Travanj 2024
„Kršćansko lice kulture od 19. do 31. ožujka 2023.“ - Program manifestacije

„Kršćansko lice kulture od 19. do 31. ožujka 2023.“ - Program manifestacije

Manifestacija „Kršćansko lice kulture 2023.“ koju organizira Vijeće za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije održava se od nedjelje 19. ožujka do petka 31. ožujka te donosi osam različitih i zanimljivih kulturnih događaja. Ulaz na sva događanja je slobodan.

PROGRAM MANIFESTACIJE

Nedjelja 19. ožujka u 19 sati –  Izložba „Mysterium crucis“ priređuje se u klaustru dominikanskog samostana uz otvaranje manifestacije.

Utorak 21. ožujka u 19 sati – Predavanje „Paradoks uzajamnog podvrgavanja“ u dvorani Ivana Pavla II. u samostan sv. Klare u Dubrovniku održat će dubrovački paroh o. Vladan Perišić.

Četvrtak 23. ožujka u 19.30 sati – Na koncertu u crkvi sv. Blagovještenja nastupit će zbor „Sv. Vasilije Ostroški i Tvrdoški“ koji djeluje pri sabornom hramu (konkatedrali) sv. Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju. Dirigentica je Jovana Marić.

Petak 24. ožujka od 18 do 22 sata – Noć crkvenih muzeja sa stručnim vođenjima i predavanjima obuhvaća obilazak muzeja i klaustra franjevačkog i dominikanskog samostana, Moćnika katedrale i Biskupsku palaču.

Muzej i klaustar franjevačkog samostana – početak u 18 sati

Muzej i klaustar dominikanskog samostana –  početak u 19 sati

Moćnik katedrale i Biskupska palača – vođenja u 19.30 sati i u 21 sat

Subota 25. ožujka u 20 sati – Koncert duhovnih skladbi u izvedbi klapa i zborova Dubrovačke biskupije održat će se u crkvi Male braće. Nastupit će klape: Amfora, Atlant, Kaše, Oštro, Subrenum i Vežilice te zborovi: Ansambl župe sv. Mihajla, Mješoviti katedralni zbor, Mješoviti zbor Blasius, Mješoviti zbor župe Presvetoga Spasitelja – Mokošica, Mješoviti zbor župe sv. Nikole Cavtat, Mješoviti zbor župe Sv. Obitelji – Nova Mokošica i Zbor srednje glazbene škole Luke Sorkočevića. Glazbeni program priredio je Krešimir Magdić.

Nedjelja 26. ožujka u 14 sati –  Korizmeni križni put padinama Srđa predvodi dubrovački biskup mons. Roko Glasnović.

Ponedjeljak 27. ožujka u 19 sati – Predstavljanje knjige „Vjera, umjetnost i kultura u susretu“ autora prof. dr. sc. Ivice Žižića i doc. dr. sc. Hrvoja Kalema održat će se u dvorani Ivana Pavla II. u samostanu sv. Klare. Predstavljač je izv. prof. dr. sc. Boris Vulić.

Petak 31. ožujka u 20 sati – Koncert i zatvaranje manifestacije održat će se u crkvi Male braće. Čuveni Verdijev „Requiem“ izvest će Dubrovački simfonijski orkestar i Akademski zbor „Pro musica“ iz Mostara. Dirigent je Norman Widjaja.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr