Četvrtak, 18 Travanj 2024
“Čini pravu stvar”: Mihovil Španja predao električna invalidska kolica mladom sugrađaninu

“Čini pravu stvar”: Mihovil Španja predao električna invalidska kolica mladom sugrađaninu

Nova električna invalidska kolica za koja su sredstva prikupljena u akciji “Čini pravu stvar” uručena su mladom sugrađaninu u srijedu, 3. studenog u prostoru Caritasa Dubrovačke biskupije. Kolica je mladiću uručio dubrovački paraolimpijac Mihovil Španja, zaštitno lice ove akcije koju je pokrenuo biskupijski Caritas.

Susret mladića, njegove obitelji, paraolimpijca Španje i djelatnika i volontera Caritasa protekao je u radosnom ozračju. Mladić je jako želio upoznati Mihovila za što je u razgovoru i druženju imao prigodu. Također je ‘’provozao’’ svoja kolica i već naučio voziti u rikverc.

Španja je izrazio zadovoljstvo što su kolica stigla momku koji ih je s nestrpljenjem čekao te potvrdio kako je bilo lijepo sudjelovati zajedno u ovoj akciji, realizirati je i privesti kraju.

Iz biskupijskog Caritasa još jednom od srca zahvaljuju svima koji su sudjelovali u akciji i najavljuju kako će uskoro pokrenuti novi izazov, o čemu će javnost biti obaviještena na vrijeme putem medija i društvenih mreža Caritasa Dubrovačke biskupije.

Predajom električnih kolica završena je prva akcija Caritasa Dubrovačke biskupije na platformi “Čini pravu stvar”.

Podsjetimo, Caritas Dubrovačke biskupije u suradnji s paraolimpijcem Španjom, u sklopu obilježavanja 31. obljetnice utemeljenja biskupijskog Caritasa, pokrenuo je izazov za prikupljanje sredstava za nabavku električnih invalidskih kolica jednom mladom sugrađaninu na platformi “Čini pravu stvar”. S obzirom na to da se u vrlo kratkom periodu skupio i veći iznos od prvotno potrebnih 16.000 kn, naručen je bolji model kolica u vrijednosti od 23.125 kn. U akciji je bilo prikupljeno 22.219 kuna, pa je biskupijski Caritas dodao potrebnu razliku kako bi se mogla kupiti kvalitetnija kolica.

  • Autor: Tereza Buconic/Caritas Dubrovačke biskupije.