Četvrtak, 18 Travanj 2024
Obiteljsko savjetovalište od sutra počinje s programom „Rastimo zajedno Plus“

Obiteljsko savjetovalište od sutra počinje s programom „Rastimo zajedno Plus“

Obiteljsko savjetovalište Dubrovačke biskupije od četvrtka, 16. rujna počinje s programom „Rastimo zajedno Plus“ namijenjenog roditeljima djece s teškoćama u razvoju u dobi od rođenja do osme godine života. Program će se ostvarivati četvrtkom poslijepodne kroz niz radionica u prostorijama Caritasa Dubrovačke biskupije.

Program radionica „Rastimo zajedno Plus“ sastoji se od 11 radionica, koje se održavaju jedan put tjedno, svaka traje otprilike 2 sata. Konceptualno i tematski su povezane a provode ih posebno educirani voditeljski timovi stručnjaka za podršku ranom razvoju.

Na radionicama sudjeluje 8-12 roditelja, a koristite se različiti oblici rada, ovisno o cilju i sadržaju pojedine aktivnosti. Kratka predavanja uz PPT prezentacije, vježbe i rad na različitim zadacima izmjenjuju se s razgovorom na određenu temu i razmjenom iskustva u malim ili većim grupama. Svaka radionica „začinjena“ je i ponekom igrom.

Program u Dubrovniku ostvaruju Silvia Sokal Gojavić, mr. spec. kliničke psihologije, voditeljica Obiteljskog savjetovališta Dubrovačke biskupije i Ana Radišić, mag. rehab. educ., praktičarka rane intervencije i Montessori pedagog vlasnica privatne prakse "cognitA" za edukacijsku podršku i savjetovanje.

Zainteresirani roditelji djece s poteškoćama u razvoju do osme godine života mogu se javiti voditeljicama programa. Potrebno je navesti svoje kontakt podatke kao prijavu najkasnije do 10. rujna, kako bi se susreti mogli organizirati vremenski i prostorno. Susreti su planirani u prostorijama Caritasa Liechtensteinov put 22, Dubrovnik, četvrtkom u popodnevnim satima ( u prijavi navedite koji Vam termin vise odgovara za održavanje radionica): a) 16.00-18.00 ili b) 17.00-19.00 sati. Radionice su besplatne!

Više informacija o programu i radionicama može se pročitati na:

https://www.rastimozajedno.hr/rastimo-zajedno-plus/

Za sve dodatne informacije može se javiti voditeljicama: 098 769 062 (Ana) ili 091 323 3905(Silvia).

Program radionica „Rastimo zajedno Plus“ dio je programa Centra za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno“.