Petak, 19 Travanj 2024
Župska stranka - Župka predstavila kandidata za općinskog načelnika predsjednika stranke Antuna Bašića (FOTO/VIDEO)

Župska stranka - Župka predstavila kandidata za općinskog načelnika predsjednika stranke Antuna Bašića (FOTO/VIDEO)

Na konferenciji za medije održanoj jutros na otvorenom košarkaškom igralištu u Kuparima (iza zgrade ex. recepcije bivše VU Kupari) Župska stranka - Župka predstavila je svog kandidata za općinskog načelnika na predstojećim lokalnim izborima. Bit će to predsjednik stranke Antun Bašić dipl.oec.

Konferenciju je otvorio glavni tajnik Župke Mario Previšić, te okupljene novinare izvijestio kako će Župska stranka na izbore u svibnju izaći sa svojim kandidatom za načelnika, te listom za Općinsko vijeće, ali neće sudjelovati sa svojim kandidatima na županijskoj razini. Iako na današnjoj konferenciji nije predstavljena lista za Općinsko vijeće, neslužbeno doznajemo da će njezin nositelj biti isto predsjednik stranke Bašić.

U svom obraćanju novinarima kandidat za načelnika Bašić je govorio o radu Župke u proteklom razdoblju, djelovanju u Općinskom vijeću, te planovima i prvim koracima stranke koje bi poduzeli ako im mještani Župe dubrovačke daju povjerenje na izborima za nešto manje od tri mjeseca.

Podsjetimo na prošlim lokalnim izborima 2017. godine Antun Bašić je bio nezavisni kandidat za načelnika, te je osvojio 676 ili 19,42 posto glasova (drugi po broju glasova iza načelnika Nardellija 52,83 posto (1.839), a sa svojom Kandidacijskom listom grupe birača za Općinsko vijeće je također bio drugi sa 634 glasa (18,82 posto) što mu je donijelo tri mandata. Sadašnji Bašićev stranački kolega Marko Miloslavić je na tim izborima osvojio 522 glasa (15,50 posto) i dva mandata, a jedan mandat je pripao Modesu. Oporbeni vijećnici ove dvije kandidacijske liste i Modesa su se na pola mandata udružili i 24. studenog 2019. osnovali Župsku stranku - Župka. 


Video sadržaj

  • Video sadržaj