Subota, 04 Svi 2024
U organizaciji Društva turističkih vodiča Dubrovnika učenici župske škole razgledali Grad u pratnji vodića

U organizaciji Društva turističkih vodiča Dubrovnika učenici župske škole razgledali Grad u pratnji vodića

U organizaciji Društva turističkih vodiča Dubrovnika u srijedu 14. veljače svi su učenici predmetne nastave OŠ Župa dubrovačka  krenuli u razgled Grada u pratnji turističkih  vodiča. S obzirom da je župska škola najveća u županiji i ima 18 razreda, dočekalo ih je na Brsaljama 18 raspoloženih  turističkih vodiča.

Dočekani su poput pravih turista, svaki razred s razrednikom/icom upoznaje svog vodiča  koji  preuzima ulogu učitelja i kreće na šetnju gradom u pratnji  dvadesetak znatiželjnih učenika sretnih jer su školske klupe zamijenili šetnjom po najljepšem gradu.  

Upoznali su se učenici s poviješću Dubrovačke Republike, razvoju grada i zanimljivim pričama o životu iz prošlosti. Uz razgled grada svaka je paralela obilazila različite znamenitosti. Učenici petih razreda posjetili su Arheološki i Pomorski muzej, naši šetaši su posjetili Etnografski muzej „Rupe“  i Prirodoslovni muzej, učenici sedmih razreda prošetali su zidinama, a učenici osmih razgledali su riznicu dubrovačke katedrale i Dom Marina Držića.  

Nakon dva sata obilaska, zahvalili su vodičima na vremenu koje su izdvojili za naše župske učenike i znanju koje su im prenijeli.

Ljubav prema znanju i gradu dobro se uklopio u prekrasan sunčan dan na Valentinovo i završio je za naše učenike uglavnom  sladoledom u veljači!

- Nadamo se i ubuduće dobroj suradnji i zahvaljujemo Društvu turističkih vodiča Dubrovnika na organizaciji, dobroj volji i zanimljivoj  izvanučioničkoj nastavi - poručuju iz OŠ Župa dubrovačka.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr