Četvrtak, 07 Prosinac 2023
čestitke - tzzupanije
Nardelli primio učenike koji su na državnim, europskim i svjetskim natjecanjima ostvarili prestižne rezultate

Nardelli primio učenike koji su na državnim, europskim i svjetskim natjecanjima ostvarili prestižne rezultate

Načelnik Silvio Nardelli u prostorijama Općine primio je jučer trojicu učenika koji su na državnim, europskim i svjetskim natjecanjima ostvarili prestižne rezultate. Dvojica od njih došli su sa svojom profesoricom i mentoricom Dalijom Milić Kralj.
Mladi robotičar ORSAT KRALJ sudjelovao je na Svjetskom prvenstvu u robotici, koje se u  srpnju održalo u Bordeauxu u Francuskoj na kojem je sa svojim timom osvojio  sedmo mjesto u kategoriji Rescue Simulation.

Orsat je kao osnovnoškolac lani sudjelovao na RoboCup Junior Austria Open 2022 u Austriji te je među 182 natjecatelja podijeljenih u 57 ekipa  u kategoriji Rescue Line Primary osvojio prvo mjesto zajedno sa svojim timom.

DUJE HANDABAKA  –  nastupio je s dubrovačkim robotičarima  i  mentoricom Dalijom Milić Kralj na četvrtom europskom prvenstvu u robotici European RoboCup Junior 2023 održanom u Varaždinu . Nastupila su 162 natjecateljska tima (29 hrvatskih) s više od 500 robotičara i preko 200 mentora u 15 kategorija.U kategoriji Soccer light weight  Duje Handabaka osvojio je  3.mjesto.
U vijećnici su danas mladi robotičari prezentirali svoje robote, objasnili kako rade na njima i koliko se pripremaju za natjecanja.
Među uspješnima danas se našao i LUKŠA BRAČIĆ koji je kao član Judo kluba Župa dubrovačka na Prvenstvu Hrvatske za mlađe kadete, na kojem su nastupila 303 natjecatelja iz 57 klubova, s 4 pobjede postao  prvak Hrvatske u kategoriji -46 kg u konkurenciji 14 natjecatelja.

Lukša još uvijek nastupa u konkurenciji dječaka te je njegov uspjeh još veći jer je nastupao u uzrastu mlađih kadeta s natjecateljima starijim i po dvije godine.

Nardelli je čestitao nagrađenima na ostvarenim rezultatima, doprinosu i promidžbi naše Općine, te im svima  zaželio daljnji uspjeh u osobnom  napredovanju. Načelnik je uz čestitke uspješnima uručio i prigodne poklone.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • čestitke - opcina
  •  čestitke - hdz-zupanije
  • čestitke - adriaticosiguranje