Subota, 04 Svi 2024
U župskoj školi održan Stručni skup učitelja i nastavnika kemije iz naše županije

U župskoj školi održan Stručni skup učitelja i nastavnika kemije iz naše županije

U prošli petak, 25. kolovoza u župskoj školi je održan Županijski stručni skup nastavnika i učitelja Kemije.

Učiteljice Kemije Nada Prce i Jelena Šutić Alaga održale su predavanje na temu Prilagodba nastavnih sadržaja i metoda za učenike s teškoćama. Učiteljice su svoje predavanje usmjerile na primjere iz prakse te su nakon prezentacije svojih radnih materijala održale radionicu i za ostale sudionike. Važnost razmjene materijala na ovu temu je velika tim prije jer je takvih materijala malo, a radni udžbenici za pomoć učenicima u radu često nisu dostatni.

Predavanje je održala i učiteljice Kemije Matea Popović s nastavnicom Kemije iz Gimnazije Metković Danom Svagušom na temu Kako provesti analizu vlastitog rada? s naglaskom na važnosti kolegijalnog opažanja. Također je provedena radionica za izradu upitnika za akcijsko istraživanje o razumljivosti formativnih bilješki.

Treće predavanje je održala nastavnica Kemije Linda Jurkić iz Gimnazije Dubrovnik s temom Upotreba mentalnih mapa kod utvrđivanja razine razumijevanja. Nastavnica je napravila osvrt na razliku između konceptualnih i umnih mapa te njihovu učinkovitost u procesu usvajanja nastavnih sadržaja kao i na kriterije vrednovanja izrade istih. Sudionici skupa su tijekom radionice izrađivali umnu mapu iz područja ekonomije te na temelju nje usuglašavali kriterije vrednovanja i postupke razlikovanja razina razumijevanja.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr