Petak, 19 Travanj 2024
AtoM liga - "Ekipa 3" OŠ Župa dubrovačka druga u konkurenciji 218 ekipa iz cijele Hrvatske

AtoM liga - "Ekipa 3" OŠ Župa dubrovačka druga u konkurenciji 218 ekipa iz cijele Hrvatske

U utorak, 4. travnja  održano je 2. kolo AtoM lige na kojem je sudjelovalo je šest ekipa osmih razreda župske škole, a u svakoj ekipi po tri učenika. Učenici su uz suradnju u timovima i međusobno uvažavanje rješavali složene zadatke iz fizike, kemije matematike. Zadatke su rješavali predviđenih 75 minuta te su još jednom pokazali i dokazali da su uporni i vrijedni mali stemovci.

Članovi ekipa:

Ekipa 1 (8. c) – Orsat Kralj, Jerko Đevenica, Ivan Vučur
Ekipa 3 (8. e) – Roko Jahud, Iva Jeličić, Matej Svilokos
Ekipa 4 (8. a) – Renata Oblizalo, Paola Borovina, Magdalena Duper
Ekipa 5 (8. a) – Dora Matičević, Matija Ruščić, Josip Krkić (8. e)
Ekipa 6 (8. a) – Nea Matičević, Ivano Račić, Antonio Kisić
Ekipa 8 (8. b) – Marino Rašica, Karla Bandalo, Matej Burin


U 1. i 2. kolu Atom lige sudjelovalo je ukupno 218 ekipa iz cijele Hrvatske. Učenici župske škole postigli su izvrsne rezultate. Nakon zbrojenih rezultata 1. i 2. kola, Ekipa 3 našla se na 2. mjestu sa ukupno 844 boda! Ekipa 8 se s 540 bodova plasirala na 25. mjesto, dok se Ekipa 1 s 450 bodova plasirala na 37. mjesto. Ostale ekipe su također osvojila vrijedne bodove i dobro se plasirale.

Mentorice učenika – Antonija Banović (fizika), Katarina Čučić (matematika), Branka Mikulić (matematika – zamjena za Lenkicu Majić), Marina Marega Selecki (matematika), Matea Popović (kemija), Nada Prce (kemija) i Jelena Šutić Alaga (kemija).

Ekipu 3 koja je nastupila u sastavu  Roko Jahud, Iva Jeličić i Matej Svilokos očekuju nagrade, a mentorice učenicima ove ekipe su – Antonija Banović, Katarina Čučić i Matea Popović. Čestitamo!

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr