Petak, 19 Travanj 2024
Osnovnoj školi Župa dubrovačka dodijeljena Erasmus akreditacija za odgoj i opće obrazovanje

Osnovnoj školi Župa dubrovačka dodijeljena Erasmus akreditacija za odgoj i opće obrazovanje

Agencija za mobilnost i programe Europske unije na temelju Odluke o dodjeli Erasmus akreditacija u području odgoja i općeg obrazovanja, prihvatila je prijavu te Osnovnoj školi Župa dubrovačka dodijelila Erasmus akreditaciju za odgoj i opće obrazovanje u razdoblju od 1. veljače 2023. do 31. prosinca 2027.

Prihvaćanjem projektnog prijedloga i planiranih aktivnosti usklađenih sa strategijom razvoja i internacionalizacije ustanove te dobivanjem akreditacije omogućeno je daljnje stručno usavršavanje djelatnika, kao i mobilnosti djelatnika i učenika u svrhu učenja.

Kao dva najvažnija cilja u predstojećem razdoblju istaknuti su učenje o općim vrijednostima demokratskog društva, važnosti očuvanja nacionalnog identiteta, važnosti zaštite okoliša i održivog razvoja, te poučavanje tzv. mekih vještina (engl. soft skills) koji će pridonijeti razvoju građanske kompetencije učenika, te ih pripremiti i osposobiti za ulogu odgovornih, neovisnih i aktivnih pripadnika lokalne i šire zajednice. Također, nastavljaju se razvijati informacijsko-komunikacijske i jezične kompetencije učenika, te poticati pozitivno okruženje, osjećaj pripadnosti i vlastiti doprinos u školi i zajednici.

Dodjela Erasmus akreditacije izuzetan je uspjeh za OŠ Župa dubrovačka jer će jednostavnija prijava na buduće Pozive te osigurana financijska sredstva od strane Europske unije omogućiti uspješnu suradnju sa starim i novim partnerima diljem Europe što će uvelike utjecati na daljnji razvoj ustanove i poboljšanje kvalitete poučavanja i učenja.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr