Četvrtak, 25 Travanj 2024
U Dječjem vrtiću „Župa dubrovačka“ održana trodnevna radionica izrade ginjol lutaka (FOTOGALERIJA)

U Dječjem vrtiću „Župa dubrovačka“ održana trodnevna radionica izrade ginjol lutaka (FOTOGALERIJA)

U sklopu EU projekta „Vrtić po mjeri“ od četvrtka 12. svibnja do subote 14. svibnja 2022. godine u Dječjem vrtiću „Župa dubrovačka“održana je radionica izrade ginjol lutaka. Radionicu je vodila gđa Ivka Babić iz lutkarskog kazališta Svijet lutaka iz Zagreba.

U teorijskom dijelu odgojiteljice su se upoznale s osnovnim vrstama i karakteristikama kazališnih lutaka, a ideju za pravljenje svoje lutke mogle su dobiti temeljem izloženih lutaka iz repertoara kazališta. U praktičnome dijeluskiciralesu i oblikovale modele lutki, kaširale ih i premazivale drvofiksom, a zatim su krojile odjećui oblikovale dijelove tijela. Nakon što su odgojiteljice napravile ginjol lutke održale su kazališnu predstavu temeljem pripremljenog dramskog teksta.
Ovom radionicom odgojiteljice su se upoznale s procesom nastajanja i izrade kazališnih ginjol lutaka i lutkarske predstave u cjelini, a stečeno znanje i kreativnost moći će primijeniti u odgojno-obrazovnom radu Vrtića.

Ova radionica provodi se u sklopudrugogEU projekta Dječjeg vrtića„Župa dubrovačka“ kodni broj UP.02.2.2.16.0230, a financira se iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog fonda Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. 

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr