Subota, 20 Travanj 2024
Jedan razred predmetne nastave Osnovne škole Župa dubrovačka od danas nastavu prati po "C" modelu - online

Jedan razred predmetne nastave Osnovne škole Župa dubrovačka od danas nastavu prati po "C" modelu - online

Nakon što je jučer jednoj učenici testiranjem potvrđen pozitivan nalaz na koronavirus, prema preporuci epidemiologa učenici jednog razreda predmetne nastave Osnovne škole Župa dubrovačka od danas nastavu prate po "C" modelu - online. Nastavu preko Teamsa učenici ovog razreda će pratiti do utorka 10. studenog.

- Prema preporuci epidemiologa djeca iz razreda u kojem je pozitivna jedna učenica trebaju ostati kod kuće i nastavu do utorka 10. studenog pratiti na daljinu, ne ići na izvannastavne aktivnosti, treninge i slično, te izbjegavati socijalne kontakte. Roditelji bi trebali pojačano pratiti moguću pojavu simptoma kod djece i kontaktirati liječnike ako se oni pojave. Kako učenica u srijedu, prvog dana nastave nakon kraćih jesenskih praznika nije bila u školi, u samoizolaciju se računa i period praznika - rekao je ravnatelj Anton Jurkić.
 
- Škola surađuje s epidemiološkom službom i držimo se svih datih uputa i preporuka i sve što radimo, radimo u suradnji s epidemiolozima. Kako je iz dana u dan sve veći broj zaraženih, a naša škola je velika ustanova koja ima 870 učenika ovakvo nešto je bilo i za očekivati. Mogu konstatirati da smo prilično disciplinirani i savjesni, a dokaz tome je i da prvi razred u "C" modelu - online nastavi imamo tek nakon dva mjeseca od početka školske godine. Daljnjim pridržavanjem tih mjera nadam se da ćemo u redovnoj nastavi u školskim učionicama ostati što duže, jer direktnoj nastavi nema prave alternative - poručio je Jurkić.