Utorak, 26 Svi 2020
Načelnik donio odluku; Dječji vrtić  Župa dubrovačka prestaje s radom na dva tjedna

Načelnik donio odluku; Dječji vrtić Župa dubrovačka prestaje s radom na dva tjedna

Na temelju današnje odluke Vlade Republike Hrvatske Općinski načelnik Silvio Nardelli donio je odluku da od  ponedjeljka 16. ožujka 2020. godine prestaje s radom Dječji vrtić Župa dubrovačka na rok od dva tjedna.

Za vrijeme prestanka rada u Dječjem vrtiću Župa dubrovačka će se provoditi dežurstvo isključivo za djecu čiji roditelji nemaju nikakvu mogućnost ostaviti svoju djecu kod kuće.

Naime, u Općini je danas održan radni sastanak na temu postupanja i primjena mjera u trenutnoj situaciju epidemije koronavirusa.

Na sastanku su osim načelnika i njegovih suradnika bili i ravnateljica Dječjeg vrtića Župa dubrovačka, ravnatelj Osnovne škole Župa dubrovačka, zapovjednik DVD-a i direktor Komunalnog poduzeća Župa dubrovačka d.o.o.
Sukladno odluci Vlade Republike Hrvatske o obustavi nastave u osnovnim i srednjim školama, fakultetima kao i rada vrtića, načelnik je donio formalnu odluku o prekidu rada Dječjeg vrtića Župa dubrovačka počevši od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine.

Odlukom je ostavljena mogućnost da djeca koja zaista nemaju mogućnost ostati kod kuće mogu doći u školu i vrtić ali se apelira na roditelje da ako je to ikako moguće ostave djecu u svojim domovima obzirom da se isto pokazalo kao učinkovita mjera u suzbijanju epidemije koronavirusa.

Na sastanku su dogovoreni osnovni koraci i mjere za daljnje postupanje, a sve naravno ovisno o načinu razvoja situacije te naputcima od strane Vlade RH i Nacionalnog stožera civilne zaštite.
Također, sukladno preporukama privremeno se ukida neposredan rad sa strankama te se obavještavaju svi građani da sve potrebne radnje od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine mogu obaviti telefonski, e-mailom ili putem pošte.

  • čestitke - opcina