Četvrtak, 07 Prosinac 2023
čestitke - hdzzupa
Caritas; Put prema izlasku - Tvoja donacija poravnava dio njegova puta... Hvala ti!

Caritas; Put prema izlasku - Tvoja donacija poravnava dio njegova puta... Hvala ti!

Caritas Dubrovačke biskupije provodi humanitarnu akciju kojoj je cilj kupiti posebna kolica za jednu stariju zenu, koja ima sina invalida.

"Prikupljamo sredstva za kupovinu pomagala pod nazivom skalamobil, kojim će stara majka svojeg sina u invalidskim kolicima moći spustiti niz stepenice i omogućiti izlazak iz kuće.
Na sliku i poticaj da pomognemo majci s malim djetetom u potrebi, svi vrlo brzo reagiramo. Slika je to koju često vidimo i na koju smo jako osjetljivi. Međutim, postoji jedna druga slika i situacija koja je isto tako česta, a najčešće je daleko od naših očiju. Stara majka koja se brine za svog sina  invalida koja nije u fizičkoj mogućnosti pomoći svom sinu. Tu sliku ne vidimo jer se to najčešće događa unutar obiteljska četiri zida.

Ovaj put u središtu naše priče je dvočlana obitelj: stara majka i nepokretni sin srednjih godina. Majka fizički nije u mogućnosti pomoći svojemu sinu u invalidskim kolicima, pri izlasku iz kuće te silasku niz stepenice. Novčano su se u potpunosti istrošili prilikom medicinskih pretraga te sada nisu u mogućnosti financirati pomagalo skalamobil, na koji je moguće postaviti invalidska kolica kako bi se osobu spustilo niz stepenice.  Kupnja skalamobila je njihov Put prema izlasku."

Link za uplatu: https://www.cinipravustvar.hr/izazovi/put-prema-izlasku-/421

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr