Srijeda, 30 Studeni 2022
"Šarm i sjaj župskih kupališta" projekt Dubrovačkih muzeja i Turističke zajednice Općine

"Šarm i sjaj župskih kupališta" projekt Dubrovačkih muzeja i Turističke zajednice Općine

U suradnji s Dubrovačkim muzejima TZO Župa dubrovačka pokrenula je projekt Šarm i sjaj župskih kupališta, Sto godina organiziranog turizma na području Župe dubrovačke, koji ima za cilj dokumentirati i valorizirati turističku kulturu i povijesni razvoj turizma na ovom području.

Tim povodom TZO Župa dubrovačka  poziva sve stanovnike koji imaju nešto od građe ili predmeta kojima se evocira turistička kultura Župe dubrovačke da nam ih pošalju na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  ili pak donesu u ured TZO Župe dubrovačke na adresu Šetalište Dr. Franja Tuđmana 7 u Srebrenom. To mogu biti stare fotografije ili dopisnice  (ili skenirani materijali u visokoj rezoluciji) , prospekti i brošure, suveniri, menui, hotelski inventar i posuđe i drugi predmeti.  

Predmeti se zaprimaju do 30. studenog 2022. Također molimo sve one koji su bili svjedoci turističkog razvoja Župe, stručnjake, privatne iznajmljivače, hotelsko i agencijsko osoblje i sl.  koji svojim pričama i iskustvima mogu doprinijeti u očuvanju usmene povijesti i živog sjećanja na turističku Župu da se prijave  za intervju u sklopu etnografskog istraživanja . Broj telefona za prijavu je 486-254, a e-mail adresa je Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr