Četvrtak, 02 Travanj 2020
Susretom s djelatnicima palijativne skrbi u Centru Josipovac obilježen Svjetski dan bolesnika

Susretom s djelatnicima palijativne skrbi u Centru Josipovac obilježen Svjetski dan bolesnika

Danas je u Centru za rehabilitaciju Josipovac na poseban način obilježen Svjetski dan bolesnika susretom djelatnika palijativne skrbi i Centra Josipovac koji dijele zajednički poziv u svome radu, a to je promicanje dostojanstva i života svake osobe.

S prigodnim darovima Centar Josipovac posjetile su Kate Šutalo, glavna sestra Odjela palijativne skrbi Opće bolnice Dubrovnikzajedno sa medicinskom sestrom Ivonom Krmek i njegovateljicom Zibom Fej, te Meri Pavlović Vlahinić, medicinska sestra u mobilnom palijativnom timu i Maja Bender, koordinatorica palijativne skrbi Doma zdravlja Dubrovnik.

Korisnici Centra Josipovac za drage prijatelje posjetitelje priredili su prigodne citate i pjesme namijenjene svim djelatnicima i volonterima koji svojim plemenitim radom brinu o potrebitima. U obilasku ustanove korisnici su svojim gošćama s ponosom pokazali svoje kreativne radove posebno radosni što će neki od njih krasiti prostore palijativnog odjela.

Djelatnici palijativne skrbi i Centra Josipovacsu na prigodnom domjenku nastavili razmjenjivati svoja iskustva u brizi za potrebite. Ravnateljica Jelena Đuraš Gleđ zahvalila je djelatnicima palijativne skrbi što su prepoznali zajednički ciljda je u svakodnevnoj skrbi osim stručne pomoći osobito važan humani pristup i emocionalna podrška. Papa Ivan Pavao II. utemeljio je ovaj dan upravo kako bi potaknuto svijest o nužnosti primjerene skrbi, poštivanja prava potrebitih i empatije koju zaslužuju.