Subota, 04 Svi 2024
Dnevnik Nove TV donosi; Hrvatske ceste odustale od planirane trase brze ceste Dubrovnik - Zračna luka

Dnevnik Nove TV donosi; Hrvatske ceste odustale od planirane trase brze ceste Dubrovnik - Zračna luka

Kako je večeras objavljeno u Dnevniku Nove TV Hrvatske ceste odustaju od planirane trase brze ceste Dubrovnik - Zračna luka Čilipi.

- Studija je u ovom trenutku povučena kako bi se kvalitetno evaluirala sva pitanja i nedoumice iskazane tijekom javne rasprave od strane građana te napravio daljnji plan razrade u cilju zadovoljstva svih korisnika koji će u konačnici i koristiti infrastrukturu - potvrdili su iz Hrvatskih cesta novinarki Dnevnika Nove TV.

Po detaljnoj evaluaciji sljedećih mjeseci, odredit će se daljnji smjer studije u smislu odabranog rješenja buduće prometnice.

- Upravo ovim korakom želi se napraviti rješenje koje će biti prihvatljivo za sve zainteresirane strane, jer je javnom raspravom utvrđeno kako je dio građana protiv predloženog rješenja. Hrvatske ceste razvijaju infrastrukturu za boljitak građana, te je time potreban konsenzus s lokalnim stanovništvom i samoupravom. Sva pitanja i prijedlozi proizašli iz javne rasprave služit će za potrebitu evaluaciju i donošenje konačnog zaključka u svezi mogućnosti i varijantnog prijedloga izvedbe ove bitne trase - poručile su iz  Hrvatskih cesta.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE

"Ovo je pokazatelj da građani mogu utjecati na projekte": Hrvatske ceste odustaju od planirane dionice brze ceste Dubrovnik - Zračna luka Čilipi"

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr