Četvrtak, 02 Svi 2024
zuc
Polaganjem vijenaca i prigodnom svečanosti u Policijskoj upravi obilježen Dan policije

Polaganjem vijenaca i prigodnom svečanosti u Policijskoj upravi obilježen Dan policije

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća ispred Središnjeg križa na gradskom groblju Boninovo u Dubrovniku i polaganja cvijeća na grobovima poginulih pripadnika policije, položeni su vijenci i zapaljene svijeće na muslimanskom dijelu groblja na Boninovu i kod spomenika poginulim pripadnicima policije ispred zgrade Policijske uprave dubrovačko-neretvanske

Molitvu je predvodio policijski kapelan fra Ivica Kiril koji je, čestitajući blagdan zaštitnika sv. Mihovila, zahvalio policijskim službenicima za sve što čine slijedeći sv. Mihovila u obrani dobra od zla.
 
Uz predstavnike Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, vijence su položili i svijeće zapalili članovi obitelji poginulih pripadnika Domovinskog rata, izaslanstva Županije dubrovačko-neretvanske, Grada Dubrovnika i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.
 
Na prigodnoj svečanosti u Policijskoj upravi povodom Dana policije, načelnik Policijske uprave Ivan Pavličević zahvalio je brojnim institucijama na dugogodišnjoj suradnji i rekao:

„U današnje vrijeme kada svjedočimo sve sofisticiranijim sigurnosnim izazovima i pomanjkanju radne snage u svim profesijama, stojim ovdje ponosan na činjenicu da se policija s tim izazovima ne samo izborila, već je pojam sigurnosti nešto što se po podrazumijeva kod predstavljanja Hrvatske, Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije.

To je rezultat nevjerojatne požrtvovnosti koju policijski službenici  svakodnevno pokazuju u svom radu. Po danu, po noći, po kiši, po suncu, po buri, u dane kada su svi sa svojim obiteljima, vi hrabro izlazite na ulice i suočavate se s onim najgorim što društvo iznjedri, nerijetko riskirajući i vlastite živote.

Kako to drugačije nazvati nego poziv? Ja vam se svima želim na tome zahvaliti i poručiti vam da je vaš obol zajednici neprocjenjiv jer, unatoč milijunskim posjetiteljima, mi smo i dalje grad u kojem se djeca bezbrižno igraju na ulicama, a građani ni ne pomišljaju da bi im se nešto loše moglo dogoditi“.
Prigodnim riječima Dan policije su čestitali i dubrovački biskup monsinjor Roko Glasnović, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske županije Joško Cebalo.

Ovogodišnju zahvalnicu za dugogodišnju suradnju dobili su Osnovna škola Ivana Gundulića na čelu s ravnateljicom te škole Vedranom Elez i Sredna turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik na čelu s ravnateljom te škole Antunom Perušinom.

Javno pohvaljeno 32 policijskih službenika/ca i djelatnika/ca

Javnom pohvalom načelnika Policijske uprave na prijedlog njihovih rukovoditelja ove je godine pohvaljeno 32 policijskih službenika/ca i djelatnika koji su tijekom protekle godine u obavljanju svojih poslova i radnih zadataka posebno istaknuli zalaganjem i motiviranošću te profesionalnim odnosom prema svojim radnim obvezama, kolegama i strankama ili su svojim sportskim uspjesima promovirali Policijsku upravu dubrovačko-neretvansku.

Javno pohvaljeni policijski službenici/ce i djelatnici/ce ove su godine:

Marija Rihter - djelatnica Ureda načelnika Policijske uprave
Anica Batistić - djelatnica Policijske postaje Korčula
Ivana Hiltner – policijska službenica PP Dubrovnik,
Ane Guljelmović – djelatnica Postaje granične policije Gruda
Renata Benić – djelatnica Službe upravnih poslova, državljanstava i stranaca
Domagoj Vizintini – policijski službenik Mobilne jedinice granične policije Jug
Boris Rašica -  policijski službenik Interventne jedinice policije
Jure Žderić – policijski službenik PP Metković
Ivica Suton - policijski službenik PGP Metković
Vedran Crnić - policijski službenik PP Lastovo
Mato Lučić - policijski službenik PP Ston
Marko Pandurić - policijski službenik PGP Gruda

Zbog svojih sportskih uspjeha pohvaljeni su:

Petar Volarević – policijski službenik IJP koji već niz godina osvaja visoka prva mjesta na više zahtjevnih natjecanja u Hrvatskoj i inozemstvu uključujući i ono za najspremnijeg policajca Hrvatske, kojom titulom se okitio i ove godine.
Marin Lipovac – policijski službenik IJP koji je na nedavnom državnom natjecanju u kajaku i kanuu odnio čak dvije zlatne i jednu srebrenu medalju
Malonogometni tim Policijske uprave dubrovačko-neretvanske (Petar Marević; Boris Pavković; Ivan Marković; Robert Pijević; Dani Dominiković; Marijo Batinović; Tomislav Domić; Mario Marić; Josip Stjepanović; Marin Barišić; Pavo Čančar) na čelu s njihovim voditeljem Juricom Batinovićem koji osim što redovno osvajaju prva mjesta na svim policijskim malonogometnim turnirima, osvajaju i prva mjesta za najboljeg golmana i za fer play igru.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska tradicionalno svake godine organizira interna sportska natjecanja čiji su pobjednici:

Za osvojena prva mjesta u natjecanju streljaštva u ukupnom poretku i praktičnom streljaštvu pehar je osvojio Petar Volarević iz IJP
Pehar za osvojeno prvo mjesto u preciznom streljaštvu osvojio je Leonardo Bulić iz Ureda načelnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske
Za osvojeno prvo mjesto u natjecanju stolnog tenisa pehar je osvojio DAMIR PARMAĆ
Za osvojeno prvo mjesto u natjecanju stolnog tenisa u parovima prvo mjesto su osvojili DARKO BOŽIĆ  i DARIO MARIĆ
A već treću godinu zaredom najbolja malonogometna ekipa na malonogometnom turniru policijskih postaja Policijske uprave je ona Policijske postaje Ston.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • aerodrom
  • tz_zupanije