Subota, 23 Rujan 2023
Burna rasprava o Studiji utjecaja na okoliš buduće brze ceste Zračna luka - Dubrovnik

Burna rasprava o Studiji utjecaja na okoliš buduće brze ceste Zračna luka - Dubrovnik

U kampusu Sveučilišta u Dubrovniku popodne u 17 sati počela je Javna rasprava o Studiji utjecaja na okoliš buduće brze ceste Zračna luka - Dubrovnik. Pred raspravu ispred kampusa s transparentima i porukama izlagače su dočekali stanovnici Rijeke dubrovačke, ali i nekoliko Župljana s transparentom "Ne damo dijeliti Župu, goni cestu iznad Postranja".

Nakon što je prikazana prezentacija zahvata na području Grada, Župe i Konavala, kao i video projekcija buduće ceste, a izlagači nazočne upoznali s pojedinostima projekta, kao i da je na osnovu zakonske regulative projekt ocijenjen prihvatljivim za okoliš, uslijedila je burna rasprava koja i dalje traje. U raspravu su se uključili i brojni Župljani najvećim dijelom istaknuli neslaganje s trasom u zapadnom dijelu Župe ispod Postranja, pristupnom cestom od Kupara do čvora Župa te trasom kod sela Klokurići.

Dodatna prezentacija trase brze ceste s posebnim naglaskom na područje Župe dubrovačke održat će se u srijedu 6. rujna u kongresnoj dvorani Hotela Sheraton s početkom u 17:00 sati.
  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • zagonetka_pobjede
  • DLJI2