Petak, 19 Travanj 2024
Izborna skupština Lovačkog društva "Župa" za predsjednika ponovno izabran Lovorko Klešković (FOTO)

Izborna skupština Lovačkog društva "Župa" za predsjednika ponovno izabran Lovorko Klešković (FOTO)

U Domu mladeži na Donjem Brgatu sinoć je održana izborna skupština Lovačkog društva "Župa" na kojoj je za predsjednika društva ponovno izabran Lovorko Klešković, a za njegovog zamjenika Marko Herco.

Za ostale članove Izvršnog odbora su izabrani; tajnik Boris Popović, lovnik Mato Balarin, lovočuvar Miše Miloslavić, lovočuvar Mato Lučić, lovočuvar Đuro Klokoč, Nikša Kristović, Đuro Šabadin, Stjepan Lonza, Maro Kolendić i Ivica Grbić (Vreten).

Nadzorni odbor čine članovi Niko Lubura, Pero Miloslavić i Pero Lale te zamjenici Zoran Vukas i Vicko Baldun.

U Časni sud su izabrani; članovi Ivica Grbić, Vlaho Miloslavić, Nikola Miloslavić (Ćuće) te zamjenici Ivo Kolendić i Nikša Miloslavić (Zeko).

U LD Župa trenutno je učlanjeno 160 lovaca, od toga je 42 počasna te dva veterana.

Društvo je u 2022. godini nabavilo 80 fazana, većina ih je ispuštena u polje ispod Postranja, a dio na Petrači te na Brgatu. Od radova u lovištu održavane su postojeće pojilice koje su u ljetnim mjesecima čišćene i nalijevane vodom te su održavani i čišćeni putevi i staze kroz lovište.
Na strelištu je spojena sva elektronika te je sada moguće pucanje discipline Parkur. Nasipan je i betoniran dio puta koji vodi prema strelištu, napravljena je nova nadstrešnica ispred kućice za koju su nabavljeni solarni paneli.

Skupština je završila tradicionalnom lovačkom večerom i druženjem župskih lovaca. Prije skupštine u 17:30 sati u crkvi Sv. Ane na Brgatu služena je sveta misa za sve lovce.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr