Subota, 04 Svi 2024
Vatrogasci DVD-a Župa dubrovačka na vježbi izvanrednog događaja u Zračnoj luci Dubrovnik (FOTO)

Vatrogasci DVD-a Župa dubrovačka na vježbi izvanrednog događaja u Zračnoj luci Dubrovnik (FOTO)

Zračna luka Dubrovnik danas je u suradnji s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe, nacionalnim prijevoznikom Croatia Airlines, MUP — PAP Čilipi, Ravnateljstvom civilne zaštite, Zavodom za hitnu medicinu Dubrovačko neretvanske županije, Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko — neretvanske županije, vatrogasnim snagama Dubrovačko — neretvanske županije (IVP i DVD-ovi), Hrvatskom agencijom za civilno zrakoplovstvo i ostalim dionicima zračne luke provela vježbu  izvanrednog događaja na aerodromu u skladu s obvezama prema regulativi i propisanim postupcima koju zračna luka provodi minimalno jednom u dvije godine.

Na vježbi su uz svoje kolege iz Javnih vatrogasnih postrojbi, Državne interventne postrojbe i DVD-ova iz okolice zračne luke, sudjelovali i vatrogasci DVD-a Župa dubrovačka.

- Osnovni cilj provođenja cjelovite vježbe je provjera (testiranje) primjenjivosti i učinkovitosti propisanih postupaka za slučaj izvanrednog događaja nezakonitog ometanja zračnog prometa i nesreće zrakoplova na aerodromu (Emergency plan).

Tijekom vježbe su testirani i provjereni svi postupci za slučaj izvanrednog događaja na aerodromu te rad i postupci svih služba zračne luke kao i ostalih dionika zračne luke. Ukupno je u vježbi sudjelovalo više od 250 zaposlenika zračne luke i ostalih dionika, stoji u priopćenju Zračne luke Dubrovnik.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr